MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI VE İFTAR YEMEĞİ

6 Haziran 2016 - 607 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi, ramazanın ilk gününde mahalle muhtarları ve meclis üyelerinin katıldığı istişare toplantısı düzenledi. Belediye hizmet binasında düzenlenen toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri katıldı. Mahalle muhtarlarının tek tek söz alarak mahallesinin sıkıntılarını dile getirdiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. İstişare toplantısında muhtarlara seslenen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçeyi 41 mahalle muhtarıyla beraber yönettiklerini, muhtarların kendileri için çözüm ve proje ortağı olduğunu ifade ederek, mahalledeki sıkıntıların en kısa sürede gidereceklerini söyledi. Başkan Öztürk; “ Hepinizin Ramazan-ı Şerifi Mübarek olsun. Cenab-ı Allah sağlıklı şekilde oruç tutmayı, ibadet etmeyi ve af olan kullarından olmayı bize nasip etsin. Ben muhtarlarımıza her zaman, benim dert ortağım diyorum. Ben belediye başkanı seçildim diye kibirlenmedim, böbürlenmedim. Bu Yahyalı’yı 41 mahalle muhtarımızla birlikte yönetiyoruz. Sizlerin de işi zor, belediye olarak bizlerinde işi zor. Bir yere gideceğiniz zaman, oraya hizmet götürmüşseniz alın açıklığı ile gidiyorsunuz. Belediye Başkanlığı çok kolay değil. İnsanların dertlerini, dert edinmeniz lazım. Cenazesi olanla üzülecek, hastası olanla ilgilenecek, düğünü olanla birlikte mutlu olacaksınız. Geçimi olmayanla, geçim sıkıntısı olanla alakadar olacaksınız. Bir belediye başkanı olarak, ben halkımızın sorunlarıyla elimden geldiği kadar meşgul oluyorum. 41 Mahallemizden hizmetleri adaletli götürebilmek adına, ova mahallerimiz için kura usulü sıralama yaptık. Bu uygulama benimde, muhtarlarımızın da hoşuna gitti. Biz ilk olarak Çubuklu Mahallemizden başladık ve orayı bitirdik. Şimdi ikinci mahallemiz Kopçu ile devam edeceğiz. Mahallelerde çalışmaya başladığımız zaman, bir hafta boyunca tüm ekiplerimiz ile birlikte, muhtarımızın istekleri doğrultusunda mahallenin sorunları gidereceğiz. Her muhtar kendine mahallesine bir şey istiyor. Bu konuda haklısınız, bende her zaman yanınızda olurum. Okul müdürlerimiz geliyor, cami imamlarımız geliyor, muhtarlarımız geliyor, onların gönüllerini almaya çalışıyoruz. Yukarı mahallerimizde güzel hizmetlerimiz oldu. Kapuzbaşı’nda, Ulupınar’da çalışmalarımız devam ediyor. Her mahallemizin gönlünü almaya çalışıyorum. Mahallelerde oturan insanlarımızın da duasını almak istiyorum, sizlerin de duasını almak istiyorum. Ben size dert ortağı, çözüm ortağı olarak bakıyorum. Sizde bana lütfen öyle bakın. Taleplerinizi notlarımıza aldık. Bu yaz sıkıntılarınızı çözmeye gayret edeceğiz. “ dedi. İlçede yapımı devam Gençlik Merkezi, Gözbaşı Parkı, Ulu Cami ek namazgâh inşası ve D.S.İ arazisine yapılacak yeni hastane hakkında muhtarlara bilgiler verdi. Başkan Öztük “ Gençlik Merkezimizin ve Gözbaşı Parkımız yapımı tamamlandı. 18 Haziran’da iki tesisinde açılışı yapılacak ve hizmete girecek. Camikebir’ in orada bir ilgimiz ve alakamız var. Ek namazgâh yapımından yakından ilgileniyoruz. Yeni hastane yapımı için 12 dönümlük D.S.İ arazisinin girişimlerimiz sonucunda Sağlık Bakanlığına devri yapıldı. 75 yataklı yeni hastane yapılacak. Odalarda 2 kişi yatacak olursa 150 yataklı bir hastane olacak. Allah bin kere razı olsun hükümetimizden. Ayrıca ilçemizde Konferans, tiyatro gibi etkinlikleri yapacağımız bir salona ciddi şekilde ihtiyacımız var. Bu konuda iş adamlarımızın desteği için görüşmeler yaptık. Sağ olsunlar destek vereceklerini bize söylediler. Bu ilçe için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Her şey belediye imkânı ile olmaz.” diye konuştu. Toplantının ardından Yahyalı Belediyesi tarafından iftar yemeği verildi. Yemeğe mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri eşleriyle birlikte katıldı.