“ASLAN KAYASI” DOĞASEVERLERİ BEKLİYOR

5 Haziran 2016 - 60 kez okundu.
Göreve başladığı günden itibaren doğaseverliği ve Yahyalı’daki doğal güzellikleri turizme kazandırmak için yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, bu kez de Derebağ Mahallesi sınırları içinde yer alan Aslan Kayası’nda tanıtım için trekking yaptı. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Garnizon Komutanı Cemal Ersin Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber, İlçe Tarım Müdürü Serdar Alıcı, belediye meclis üyelerinin katıldığı doğa yürüyüşü sabah 06.00’ da başladı. Aladağlar Köşk Pınarı - Aslan Kayası arasındaki rotada yapılan yürüyüş yaklaşık 2 saat sürdü. Yapılan trekking sonrası basına açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı’nın doğal güzellikler bakımından oldukça zengin bir ilçe olduğunu, Aslan Kayası’ nı bölge turizmine kazandırılması istediklerini belirterek, tüm doğa severleri bölgeye davet etti. Başkan Öztürk “Aslan Kayası, Derebağ Mahallemizin sınırları içinde bulunan, 2400 rakımlı bir yer. Buranın harika bir panoramik bir manzarası var. Mahalle sakinlerimiz buraya İt Kayası adını vermiş ama biz ismini Aslan Kayası olarak değiştirdik. Burası Derebağ Şelalemizin üst kısmında yer alıyor. Derebağ Şelalemizin ana men bağı olan yağmur suları, buradan süzülerek şelalemizden akıyor. Gerçekten burası trekking için bulunmaz bir rotaya sahip. Yahyalı ve Kayseri’deki hemşehrilerimizi, diğer illerdeki trekking severleri ben buraya bekliyorum. Bugün ilçemizdeki başta kaymakamımız olmak üzere protokol üyelerimiz ile buraya geldik. Bu güzelliği ilk biz tatmak istedik. Birçok ilçemiz de olmayan bir güzellik burada var. Artvin ilimize, bulutlarla komşu il diye söylerler. Ben bu sözü Yahyalı içinde söylüyorum. Burası bulutlarla komşu bir ilçe. Burada yüksek rakımlı yaylalar ve trekking severler için önemli rotalar var. Tabi trekking yanında birçok güzellik ilçemizde mevcut. Kayseri’den gelecek dostlarımız için burası Erciyes-Tekir yolu üzerinden 80 km gibi bir mesafede bulunuyor. Buraya gelirken doğaseverler, hem Erciyes’in güzelliğini, hem Develi İlçemizin güzelliğini görebilirler. Tabi bunlarından yanında Sultan Sazlığı, Ağcaşar Barajını da görme imkânı bulacaklardır. Yahyalı ilçesi zaten harika bir yer. İnsanların üzerindeki stresi atabilecekleri en güzel coğrafyalardan biri Yahyalı diye düşünüyorum. Tüm doğa severleri ilçemize bekliyorum. Nihayetinde bizim kaynağımız insan. Tabiki bir takım streslerimiz oluyor. Bugün burada tüm stremizi de atma imkânı bulduk.” diye konuştu. Doğa yürüyüşüne katılan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’ de organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ İlçemize çok yakın bir noktada, çok güzel bir doğal yürüyüşü yaptık. Her şey önce çok keyif aldık. İlçemize çok yakın bir mesafede bulanan bu yere çok rahat bir ulaşımla geldik. Burada bulunan yürüyüş rotasında engebesi çok az ve havası çok güzel. Ben doğaseverleri buraya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.