YENİCE MAHALLESİ KARDEŞLİK SOFRASI

3 Temmuz 2016 - 887 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle sürdürdüğü iftar programları kapsamında Yenice Mahallesi’nde mahalle sakinlerine iftar yemeği verdi. İftar programına, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Ahmet Büber, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Başkan Öztürk, iftar öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşların Ramazanını ve yaklaşan Ramazan Bayramını kutlayarak, onlarla sohbet etti. İftar yemeğinin ardından programa katılanlara konuşan Başkan Esat Öztürk,” Bir kardeşlik sofrasında daha bizleri buluşturan Allah’a hamd ediyorum. Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçlarımızı ve yapmış olduğumuz her türlü ibadeti kabul eylesin. Peygamber Efendimiz(s.a.v) ‘Oruçlunun iki sevinci vardır; birincisi iftar vaktine kadar sabredip orucunu açtığı an, ikincisi de Allah’a kavuştuğu andır’ buyuruyor. Belediye Başkanı olarak benim bugün dört sevincim var. Birinci iftarı ettiğimiz an. İkincisi Allah’a kavuştuğumuz an. İnşallah Rabbimize kavuştuğumuz anda Reyhan kapısından gireriz. Tutmuş olduğumuz oruçlarımız, inşallah cehennem ateşine kalkan olur. Üçüncü sevincim benim, hem kayınvalidemle, hem kaynatamla hem de bu mahallenin bir damadı olarak sizlerle bir arada iftar etmek. Dördüncü sevincim ise bir kardeşlik sofrasında hemşehrilerimle beraber iftar sevincini paylaşmak. Bu sofrada dört sevinci bir arada yaşamış olduk. Bu bizim üçüncü ramazanımız. Tüm mahallerimizde biz bu güzelliği yaşadık.” dedi. Konuşmasında İlçeye kazandırılacak olan önemli projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Esat Öztürk; “İnşallah ilçemiz 2017 yılında ilçemiz Doğalgaza kavuşacak. Doğalgaz müjdesini, Büyükşehir Belediye Başkanımız geçtiğimiz günlerde vermişti. Yeni Devlet Hastanemizin yerini D.S.İ ‘ den aldık. Allah nasip ederse 75 yatak kapasiteli hastanemizin önümüzdeki yıllarda temelini atacağız. İlçemize kazandırılacak bir güzellikte, Develi - Yahyalı arasındaki yolda genişletme ve düzenleme çalışması olacak. İnşaallah sonbaharla birlikte çalışmalar başlayacak. Yenice Mahallemize Gözbaşı Parkımız hayırlı olsun. Gözbaşımız yeni haliyle çok güzel ve cıvıl cıvıl bir park oldu. Büyük, küçük herkesin zaman geçireceği, dinleneceği parkımız hepimize hayırlı olsun. Geçen gün açılışı yapılan Kadın ve Gençlik Merkezi’mizde ilçemize hayırlı olsun. İnşallah orada hanım kardeşlerimiz ve gençlerimiz bir çok aktivite yapabilecekler. İlçemize yakışan, güzel bir merkez oldu. Özellikle genç yavrularımızı 11 Temmuzda açılacak olan Yaz Spor Okulu ve Yaz Kurslarımıza katılmalarını bekliyorum. Yavrularımızın kötü ahlak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları adına, yavrularımızı mutlaka buraya gönderin. Uzman eğiticiler tarafından çocuklarımız eğitim alsın.” dedi. Konuşmasında Yahyalı’nın turizmde gelişim gösteren bir ilçe olduğuna da değinen Başkan Öztürk “ Kapuzbaşı Şelalesi’ne Orman ve Su İşleri Bakanımız gelecek. O bölgeyi de devlet imkânları ile düzenlemek istiyoruz. Bizim belediye olarak gücümüz yetmez. Bu ilçede turizm olursa hepimiz kazanırız. Rabbimiz bize birçok ilçede olmayan, güzellikler vermiş. Yahyalı, Kayseri’de bir turizm incisi. Hepimiz bu gözle bakmalıyız. “ diye konuştu. İftar programı eski Yahyalı Belediye Başkanlarından Mustafa Camcı’nın yaptırdığı yemek duası ile sona erdi.