YAHYALI’YA YAPILACAK DSİ YATIRIMLARI İSTİŞARE EDİLDİ

8 Şubat 2018 - 877 kez okundu.
Kayseri’nin Yahyalı İlçesinde 2018 – 2019 yılında ilçede yapılacak Devlet Su İşleri çalışmaları ile ilgili istişare toplantısı yapıldı. Yahyalı Belediyesinde yapılan toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, DSİ 12. Bölge 121. Şube Müdürü Ümit Demiryürek ve teknik personeller katıldı. Toplantının başında ilçede bu yıl içinde yapımına başlanacak olan yeni devlet hastanesinin arazi tahsisi için DSİ 12. Bölge Müdürlüğüne ve Çevre Ve Orman Su İşleri Bakanlığına teşekkür eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 2018 ve 2019 yıllarında ilçe yapılması istenilen yatırımları video görüntüleri eşliğinde DSİ 12. Bölge 121. Şube Müdürü Ümit Demiryürek’ e anlattı. Başkan Öztürk; “Ulupınar, Hacer Ormanın, yaban hayatının ve Yedigöller’e çıkış yolunun yer aldığı turizmin canlı olduğu bir mahallemiz. Bu mahallemiz de yer alan deltamızda, DSİ tarafından yapılan taşkın kanalımız yer alıyor. DSİ’ nin taşkın kanallarına ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Biz, burada yer alan taşkın kanalımıza taşlı tahkimat ya da beton tahkimat yapılmasını arzu ediyoruz. “ dedi. İkinci talepleri olarak Kapuzbaşı Mahallesi yanından geçen derede çalışma yapılması istediklerini belirten Başkan Esat Öztürk “ Ulupınar deltasından gelen su, Kapuzbaşı Mahallemizden geçiyor. Burada yer alan derede taşlı tahkimat yapılması gerekiyor. Burası DSİ’nin yetki alanında içerisinde yer alıyor. Sel sularının da geldiği derede, su seviyesinin maksimuma çıktığı nokta tespit edilerek tahkimatı yapıldığı zaman, dere kenarlarının piknik alanı ve araç park yeri olarak kullanmak istiyoruz. Çünkü dünya mirası olarak gördüğümüz Kapuzbaşı Şelalelerine gelen insanlarımız, araç parkı konusunda sıkıntı çekiyorlar. Bu çalışma yapılırsa, şelaleye gelen insanlar bu bölgeyi konaklama, park yeri ve piknik alanı olarak kullanabileceklerdir.” diye belirtti. DSİ 12. Bölge 121. Şube Müdürlüğünün iki noktada daha çalışma talepleri olduğunu ifade eden Başkan Öztürk “ Nüfus oranı yüksek olan ve göç vermeyen Karaköy Mahallemizden geçen Çampınarı deresinde düzenleme çalışması yapılması gerekiyor. Dere kötü kokuya neden olduğu için, mahallede yaşan vatandaşlarımız birçok yerde taleplerini dile getirdiler. Belediye bütçesiyle yapılacak bir çalışma değil. DSİ 12. Bölge Müdürlüğümüz tarafından burada bir çalışma yapılırsa müteşekkir oluruz. Ayrıca Ağcaşar Sulama Barajına giden drenaj kanallarımızın da temizlenmesi konusunda iş makinası talebimiz var. Drenaj kanallarının temiz olmaması ve yağışların da artmasıyla taşkınlara neden olabilir. Burada oluşacak bir taşkın, elma bahçeleri ve tarım arazilerimize ciddi anlamda zarar verebilir. “ diye konuştu. DSİ 12. Bölge 121. Şube Müdürü Ümit Demiryürek ise talep edilen bölgelerde çalışmalar yapılacağını ifade ederek “ Sayın başkanımızın belirttiği Ulupınar, Kapuzbaşı ve Çampınarı deresinde yapacağımız mevcut çalışmalarımız var. Bunları gerek 2018 yatırım programımızla gerekse DSİ 12. Bölge iş makinaları ile yapmanın gayreti içinde olacağız. Ağcaşar Barajı drenaj kanallarının temizliğini ise 2018 yılı makinaları yatırım programına teklif ettik. İnşaallah makinalarımızın bakım ve onarımı tamamlandıktan sonra kısa zamanda başlayıp imkânlarımız çerçevesinde yapacağız.” ifadelerini kullandı.