YAHYALI’NIN KALBİ DEĞİŞİYOR

3 Ağustos 2016 - 524 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi tarafından ilçedeki yenilenme ve düzenleme çerçevesinde yapılacak olan yeni meydan projesinin çalışmaları başladı. Meydan Projesi kapsamında kaldırılması önceden planlanan iş yerlerinin kamulaştırılması yapılarak, yıkımları yapıldı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve proje hakkında basına açıklamalar yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, darbe girişiminin akabinde gündüzleri belediyecilik faaliyetlerini yürüttüklerini, akşamları da Demokrasi ve Milli İrade nöbetlerini sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi. Başkan Öztürk ‘’ Öncelikle TSK’nın şerefli üniforması altında 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan hainleri kınıyorum. Yapmış olduğumuz projelerden önce ülkemizin selâmeti açısından bu hainleri lanetliyorum. Belediyecilik işlerimize gelecek olursak, dönen bir çark var ve rutin belediyecilik işlerimizi hali hazırda yürütmekteyiz. Projelerimiz de hızla devam ediyor. Yahyalı’mızın meydanı, ilçemizin kalbi konumunda. İlçemizin kalbini ameliyata aldık. Öncelikle kamulaştırma çalışmaları ile projeye başladık. Yaklaşık 3.5 milyon lirayı bulan kamulaştırma maliyetini, İller Bankamızdan sağladığımız kredi ile karşıladık. İnşallah Yahyalı’ya yakışır bir meydan yapmış olacağız. Meydan projemiz neticelendiğinde de Allah nasip ederse güzel bir meydana kavuşmuş olacağız. Meydan projemizde müziğe duyarlı su fıskiyeleri bulunan bir havuz olacak. Vatandaşlarımızın ailece oturup çay içebilecekleri, sporun, sanatın, turizmin konuşulduğu bir meydan olacak burası. İnsanlar geldikleri zaman, tıpkı Gözbaşı Parkımızın kamuoyunda takdir topladığı gibi, meydanımızın da takdir toplayacağına inanıyorum. Allah nasip ederse Çevre ve Şehirlik Bakanlığına bir proje sunacağız. Sunacağımız projede ilçemizin ortasından akmakta olan koca çayı suni bent ve ışıklandırmalarla yenileyeceğiz. Şu ana kadar yaptığımız hizmetleri meydan projemizle taçlandıracağız inşallah. Meydan projemizi önemsiyorum. Güzel bir hizmet yapıp, hayır duası alarak güzel bir seda bırakmak istiyoruz.’’ şeklinde konuştu. Yahyalı meydanını kapsayan diğer projelere de değinen Başkan Öztürk; ‘’Ulu Camii çevre düzenlemesi, Gençlik Merkezimiz, Hâl içerisindeki kamulaştırmalarımız, cephe düzenlememiz, meydan düzenlememiz, tek tip tabela düzenlememiz gibi projelerimizle Yahyalı güzelleşiyor. Güzelleşmesi de gerekiyor. Ben artık Yahyalı’mıza turizm merkezi gözüyle bakıyorum. Bu konuda esnaflarımızdan, iş adamlarımızdan da istirhamım, ilçemize bu gözle bakmış olsunlar. Güzelleştirmek için çaba sarf ettiğimiz Yahyalı’mıza herkesin katkısını bekliyoruz.’’ diye konuştu.