YAHYALI’DAN YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI

26 Ağustos 2016 - 624 kez okundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke çapında başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Yahyalı’da dört tır gıda yardımı toplandı. Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Yahyalı İlçe Müftülüğü’ nün katkılarıyla toplanan, Su, Un ve Kuru Gıda’dan oluşan yardım malzemeleri, Azez, Halep ve Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere Cuma Namazına müteakiben düzenlenen törenle uğurlandı. Yardım Tırlarını uğurlama törenine Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Müftüsü Bahri Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe olarak her zaman mazlumların yanında olduklarını, onlara her zaman yardımcı olacaklarını belirterek, hayırsever bir ilçede başkanlık yaptığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Başkan Öztürk; “ Sevgili hemşehrilerim öncelikle Rabbim Cumanızı mübarek eylesin. Yapmış olduğunuz hayrı hasenatı, Cenab-ı Allah diğer tarafta bin misli ile karşımıza çıkarsın. Biz, bu kampanyaya bir tır diye yola çıktık. Ama çok şükür, dört tır dolu yardımı topladık. Dört tırda çok isabetli oldu. Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak ve Tek Vatan. Ama bu yardımlar yeter mi, yetmez. İnşaallah yardımların arkası gelecek. Yarın, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve diğer bakanlarımızla, milletvekillerimizle ilimizde toplanan tüm yardımları Kayseri’den uğurlayacağız. Her zaman Yahyalı yardımseverliği ile hayırseverliği ile anıldı. Allah binlerce kez sizden razı olsun. Bu birlikteliğimizi bozmasın. Yeri gelmişken söylemek istiyorum. Bu namussuz, şerefsiz teröristler iktidar veya muhalefet diye ayırmıyorlar. Ama biz birlikte olmaya devam ettiğimiz sürece, onlar çıldırmaya devam edecekler. Ben size bu manada kurban olurum. İnşallah Suriye’deki yavrularımız bizi Allah’a şikâyet etmezler. Bizi şikâyet etmemeleri için, Rabbim biz onlara çam sakızı çoban armağanı hediyeler yolluyoruz. Rabbim bize rızkınızdan ihtiyaç sahiplerine verirseniz, ben sizin rızkınızı artırırım diyor. Cenab-ı Allah’a sonsuz hamd olsun. Darbe yapmaya kalkıştılar onun üstesinden geldik. 40 gün sonra, biz Suriye’ye girdik. Hem orada Bayır Bucak Türkmen kardeşlerimize yardım ettik, hem de Türkmen kardeşlerimize buradan yardımlar gönderdik. “ diye konuştu. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’de konuşmasında, yardımların toplanmasına çalışan görevlilere ve yardımda bulunan Yahyalı Halkına tek tek teşekkür ederek şunları söyledi. Kaymakam Esen; “ Hepimizin yardımları ile doldurulmuş bulunan dört tır dolusu yardımı, ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize göndermek için toplandık. Her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Müftü Hocamız ve diğer din görevlisi arkadaşlarımız yardımların Allah katındaki mükâfatlarını bizlere anlattılar. Bugün 26 Ağustos. Bundan 945 sene önce bu topraklarda Bizanslıları yenerek, kendimize buraları yurt edindik. O Bizanslıların torunları bugün, bizi bu topraklardan atmak için uğraşıyorlar. Ama hiç uğraşmasınlar. Biz binlerce yıl daha bu topraklarda kalacağız İnşaallah. Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında FETÖ’sü, PKK’sı, DAEŞ’i, PYD’si ve daha ne kadar terör örgütü varsa hepiniz bir olup gelin dedi. O hainler bir oldular hep beraber gelmeye, vatan topraklarımıza saldırmaya başladılar. Ama unutuyorlar ki Cumhurbaşkanımız konuşmasında ondan şunu söyledi. “ Geleceğiniz varsa, göreceğiniz var.” dedi. İnşallah biz, hainlerden temizlendikten sonra bu vatanın evlatlarıyla oluşturduğumuz askeri ile polisi ile bu hainlerin hepsinin hakkından geleceğiz.” şeklinde konuştu. İlçe baş vaizi Kazım Kömürcü tarafından yapılan duanın ardında, yardım tırları yola çıktı.