YAHYALI’DA ENGELLİLER İÇİN PİKNİK DÜZENLENDİ

18 Mayıs 2016 - 818 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi ve Yahyalı Engelliler Derneği, engelliler haftası münasebeti ile piknik organizasyonu düzenledi. Soğulcak Yaylasında düzenlenen pikniğe eşleriyle katılan Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ün yanı sıra ilçe protokol üyeleri, belediye meclis üyeleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Piknikte katılımcılara selamla konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, engelli insanların Allah’ın birer lütfu olduğunu, onların her zaman ve her koşulda yanlarında olduklarını, onlarla bir arada olmaktan dolayı çok mutluluğunu belirterek şunları söyledi. Başkan Öztürk; “Engelli vatandaşlarımız ve aileleri ile en güzel yaylamız olan Soğulcak’ ta buluşmak istedik. Böyle bir organizasyonun belediyemize yakışacağını düşünerek, sizlerle bir araya geldik. Biz her zaman insan odaklı belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalarda her zaman engelli kardeşlerimizi düşünüyoruz. Bu belediyeciliğin olmazsa olmazı diye düşünüyorum. Biliyorsunuz engelliler bir toplumun aynasıdır. Biz onlara ne kadar yardımcı olabilirsek, toplumumuzda o kadar gelişmiş olacaktır. Hamd olsun Türkiye’mizde, engelli kardeşlerimizin belediye olarak, kaymakamlık olarak ve aileler olarak bir gün değil her gün yanlarındayız. Onlar bizim canlarımız. Anne ve baba olarak engelli yavrularınıza Allah’ın bir lütfu olarak bakarsanız sevap alırsınız. Onlar bizim değerlerimiz. Belki Cenab-ı Allah gökten yağmurunu yağdırıyorsa engellilerimiz ve ihtiyarlarımız nedeniyle yağdırıyor. Biz ne olduk diye değil, ne olacağız diye düşünüyoruz. Hepimiz bir engelli adayı olmaya namzediz. Allah hepimizi kazalardan, belalardan korusun. Rabbim hepimize sağlıklı günler lütfetsin. Engelli insanlara saygı insanlığa saygıdır. En büyük engel, sevgisizliktir. Tohum toprağa, engelliler bize emanettir. Asıl engel, engellileri görmemektir. En büyük engel, engellenmektir. Eğer bizim bir eksiğimiz varsa, lütfen bize bildirin. Engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlık mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.” diye konuştu. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’de konuşmasında “ Bu sene Engelliler Haftasında sizlerle nasıl beraber olabiliriz diye düşünürken, piknik organize etmeye karar verdik. Piknikte sizlerle bir araya gelerek, sıkıntılarımızı, üzüntülerimizi bir kenara bırakarak, birkaç saatte olsa birlikte mutlu olalım istedik. İnşallah bunu bugün gerçekleştiriyoruz. Biz, bir aile olduğumuzu iddia ediyoruz. Bu haftaları da aile olmanın gereği yerine getirmeye dileyerek, sizlerle bir araya geldik. İnşallah bir aile olarak burada bunu gerçekleştireceğiz.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından hep birlikte yemek yenilerek, dua edildi. Piknik Organizasyonunda H. Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kaşık oyunu oynadılar. Engelli çocuklar için düzenlenen yoğurt yeme, çuval ve su doldurma ve yumurta taşıma yarışmaları düzenlendi. Yarışmalara katılan tüm öğrencilere Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk tarafından hediyeler verildi. Piknikte engelliler ve aileleri sık sık bir araya gelen Başka Esat Öztürk, onlarla sohbet ederek, engelli ailelerin sıkıntılarını dinledi.