"SANAYİ SİTESİ" YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

1 Mart 2017 - 1112 kez okundu.
İlçemizde bir süredir gündemde olan Sanayi Sitesi'nin yapımı için ilk adım atıldı. İlçede bulunan mevcut sanayi sitesinin yerleşim merkezi içinde kalması, sitedeki dükkanların küçük ve ihtiyaca cevap veremez hale gelmesi sebebiyle, Yahyalı Belediyesi, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Yahyalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile yeni sanayi sitesinin yapımı için çalışmalar başladı. Çiğilli Mahallesi Ayyazısı Mevkiinde yapılması planlanan sanayi sitesi için, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, Yahyalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası İsmail Ekinci, Yahyalı Şoförler Ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail İlboğa ile birlikte bölgeyi inceleyen Yahyalı Belediye Başkan Esat Öztürk, konu ile açıklamalarda bulundu. Açıklamasında, yeni sanayi sitesinin yapımı için çalışmalar yapan Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ve Yahyalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na teşekkür eden Başkan Öztürk " Bugün, hayırlı biz hizmete adım atmış olacağız. Burada 400 dönümlük bir arazi, sanayi sitesinin yapımı için planlanmış durumda. Burada kamulaştırma çalışması yapılacak. Biliyorsunuz kamulaştırma çalışması sıkıntılı bir konu. Adeta iğne ile kuyu kazmak gibi, insanın zamanını alıyor. Ama belediye olarak bizim görevimiz yol açmak, yollar açmak. İnşaallah bu anlamda da esnafımızın önünü açmak, esnafımızın yolunu açmak, bizim en büyük arzumuz. Biz insanlarımızı, esnafımızı ve onlara hizmet etmeyi seviyoruz." dedi. Açıklamasında seçim dönemindeki 50 vaadi arasında, yeni sanayi sitesinin iyileştirilmesi olduğunu belirten Başkan Öztürk "Bir hayalim daha gerçekleşmiş olacak. Sanayi sitesinin temelini atmak, bizim 51'inci projemiz olacak. Bu bereketli gelişinizle birlikte, bu konuda bir adım atmış olacağız. 400 dönümlük bir arazide sanayi sitesi yapılması için TOKİ ile, mülk sahipleri ile görüşmeler yapalım. Gözümde her biri ahi olan esnaf kardeşlerim, her zaman yardımcı olmak zorundayız." dedi. Sanayi sitesinin yapılmak istenen bölgede Tır Garajı ve Kamyon Garajının bulunduğunu, ayrıca Oduncu ve Kömürcüler Sitesi' nin de yapılması ile tam bir sanayi bölgesi haline geleceğini belirten Başkan Öztürk " Yeni sanayimiz, şehrin içinde kaldı. Etrafı evlerle çevrildi. Sanayimizi, mevcut yerinden taşımamız lazım. Mevcut sanayimizin bulunduğu bölgeyi, konut alanı olarak belirledik. İnşallah yeni sanayi sitemiz buraya yakışacak." diye konuştu. Yeni sanayi sitesi yapılması planlanan araziyi gezen Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ahmet Övüç burada yaptığı açıklamada " Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak amacımız, kişileri doğduğu yerde doyurmak. Şehirde ne varsa, bütün ilçelerimizde de onun olmasını istiyoruz. Çoğu ilçelerimizde hep merdiven altı çalışılıyor. En büyük hayallerimden bir tanesi, esnafımızın insan gibi yaşayabileceği bir sanayi sitesine kavuşturup, imalatını genişleterek hizmet vermesi. Esnaf arkadaşlarımızı doğduğu yerde doyurabilmek için, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çalışmayı daha önce Bünyan'da başlatmak istedik ama olmadı. Yeşilhisar'da başlattık. Şimdi de Yahyalı'da başlatmak istiyoruz. Bundan sonra Kayseri'de bulunan 16 ilçemizde, şehrin nüfusuna yetecek şekilde bir sanayi sitesi yaptırmak amacındayız. Bu vesile ile inşallah bu hayırlı adımı atarız. Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Mevcut birikimimizi, bilgimizi, başkanımızın belediye tecrübesini ve diğer kollardaki tecrübelerimizle birleştirerek Yahyalı' ya bir sanayi sitesi kazandırmak istiyoruz." şeklinde konuştu. Yahyalı Esnaf ve Sanatkarlar Odası İsmail Ekinci' de, göreve başladıkları 3 yıldan beri, Başkan Ahmet Övüç' le sanayi sitesi için görüştüklerini belirterek " Bugün inşallah bir başlangıç olacak. Esat Başkanımızla beraber, omuz omuza vererek, Yahyalı' mızdaki sıkıntıları gidererek, esnafın ihtiyaçlarını cevap verecek bir sanayi sitesi yapabilirsek, bizde esnaflar adına mutlu olacağız. Onlar için güzel bir kazanç olacak." ifadelerini kullandı.