ÖĞRETMENLER GÜNÜ HATIRA ORMANI

24 Kasım 2015 - 374 kez okundu.
Belediyemiz, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile ilçe merkezine hatıra ormanına ağaç dikme etkinliği düzenledi. Ağaç dikme etkinliğine Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, Okul Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde insanları hayata hazırlayan öğretmenler anısına hatıra ormanı oluşturarak ağaç dikme etkinliği düzenleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür etti. Ağaç dikme etkinliğinde basına açıklamalar yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk,  tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, bu özel günde güzel bir işe imza attıklarını söyledi. Başkan Öztürk; “ İlk öğretmen olan Adem (A.S) bugüne kadar öğretmenlerin hayatımızda önemli bir yeri var. Belediye olarak bizde günün anlam ve önemine binaen ağaç dikmek istedik. Özellikle öğretmenlerimizi ben çınara benzettiğim için, bugüne özel çınar ağacı da dikeceğiz. Çocuklarımızı şekillendirdiğiniz için, vatana, milletine, bayrağına sevdalı birer nesil yetiştirdiğiniz için ben hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Dünyaya tekrar gelseniz ne olmak istersiniz diye sorsalar ben ilk sıraya öğretmenliği, ikinci sıraya belediye başkanlığını koyarım. Bugün öğretmenlerimiz için “24 Kasım Öğretmen Günü Hatıra Ormanı” oluşturduk. Onlarla birlikte burada çam ve çınar ağaçları diktik. Burası ilçemizi en güzel yerlerden birisi ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yan tarafı. Buranın ağaçlandırılması ile birlikte bu bölge çok güzel bir görüntüye kavuşacak ve ilçemiz güzelleşecek.” diye konuştu. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’de bu anlamlı günde öğretmenler için hatıra ormanı oluşturan Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür ederek, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı. Kaymakam Esen “ Öğretmenlerimiz bizleri düşünceleriyle, duygularıyla şekillendirerek geleceğe hazırlıyorlar. Bizlerde öğretmenlerimizin verdiği duygu ve düşüncelerle vatanına milletine bağlı, vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi alarak yetiştik. Bizim çocuklarımızda bu şekilde yetişiyor. Bugün ilçemizin güzel bir yerinde, şehre hakim olan bir noktada ağaç dikme etkinliğinde buluştuk. Buraya çınarlar diktik. İnşallah yıllar sonra, bu ağaçların altında oturanlar bugünleri anarlar. Buradan bizlere emeği olan hakkın rahmetine kavuşmuş, görev başında şehit olmuş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Görevleri başında yılmadan usanmadan çalışan, zor şartlarda görev yapan öğretmenlerimize de kolaylıklar diyorum” diye konuştu. Hatıra Ormanında çınar ve çam ağacından oluşan 300 fidan toprakla buluşturuldu. Ağaç Dikme etkinliğinin ardından Namık Kemal İlkokulunda yenilen öğle yemeğinin ardından,  Başkan Esat Öztürk öğretmenlere hediye takdim etti.