GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI YAHYALI’DA OYNANDI

15 Nisan 2016 - 773 kez okundu.
Yahyalı’da 2.Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Yahyalı Kaymakamlığı, Yahyalı Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkılarıyla 80.Yıl Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen şenliğe Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Emniyet Müdür Vekili Veysel Sarıyıldırım, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan şenliğin açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı yaptı. Müdür Kafalı konuşmasında, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızı çocuklarımıza hatırlatmak istediklerini belirtti. Çocukları, tv, bilgisayar, internet ve sosyal medyadan uzaklaştırarak, kendi yaşıtlarıyla beraber kardeşçe oynayabilecekleri oyunlarla buluşturduklarını söyleyen Müdür Kafalı, şenliğin düzenlenmesine katkı sağlayan Kaymakam Metin Esen’e, Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür etti. Şenlikte H. Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kaşık oyunu gösterisi, Mendil Kapmaca Oyunu finali ve Kaleli Yakan Top Yarışması Ortaokul Karma Final maçı yapıldı. Kaleli Yakan Top Yarışması Ortaokul Karma Final müsabakasının ardından kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, yakan top yarışmasını izlerken çocukluk günlerine geri döndüklerini belirterek, bu heyecanı tekrar yaşamak için Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’i, Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü ve protokol üyelerini yakar top oynamaya davet etti. Bu daveti geri çevirmeyen protokol üyeleri yakan top oynamak için sahaya çıktılar. Kaymakam Esen’in protokol üyelerinden oluşturduğu Yahyalı Kaymakamlığı Takımı, H. Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımıyla yakan top müsabakası yaptılar. Neşeli anların yaşandığı müsabakayı Yahyalı Kaymakamlığı takımı kazandı. Yahyalı Çocuk Oyunları Şenliği, Yağ Satarım Bal Satarım, Mendil Kapmaca, Kaleli Yakan Top Oyunu yarışmalarında dereceye giren okulların ödüllerini almasıyla sona erdi.