DEREBAĞ ŞELALESİ TÜRKİYE TURİZMİNE KAZANDIRILDI

15 Haziran 2016 - 684 kez okundu.
Kayseri’nin önemli turizm değerlerinden olan Yahyalı Derebağ Şelalesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Yahyalı Belediyesi’nin çevre düzenleme ve yenileme çalışmaları neticesinde ülke turizmine kazandırıldı. 2014 yılında başlayan yenileme ve düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile eski bakımsız görüntüsü yerine göz kamaştırıcı bir güzelliğe kavuşan Derebağ Şelalesi’nde, son olarak ulaşımını sağlayan yol genişletilerek asfaltlanmaya başlandı. Derebağ Şelalesi Yenileme çalışmaları yakından takip eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, yapılan çalışmaları basına değerlendirdi. Derebağ Şelalesi’nin eski görüntüsünü değiştirerek modern bir görüntüye kavuşturduklarını, böylesine güzel bir tabiat parkını ülke turizmine kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Başkan Öztürk, tüm doğaseverleri şelaleyi görmeleri için ilçeye davet etti. Başkan Esat Öztürk; “ Burası artık Yahyalı’nın olmaktan çıktı. Artık ulusal ve uluslararası bir turizm bölgesi oldu diye düşünüyorum. Burası harika bir yer. Karadeniz Bölgesini aratmayacak kadar güzel bir tabiat parkı. İlçemize 7-8 km’ lik mesafede bulunuyor. Bugün son olarak burada asfalt çalışması yapılıyor. Ben Kayseri Büyükşehir Belediyemize, Fen İşleri Daire Başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. Sati kaplama bu güzelliğe yakışmazdı. Bu nedenle sıcak asfalt ile yolumuzu kaplıyoruz. Asfalt çalışmamız bu güzelliğe yüzük kaşı gibi yakışmış oldu.” dedi. Büyükşehir Yasası ile Derebağ Şelalesi’nin Yahyalı Belediyesi’ne bağlandığını belirten Başkan Esat Öztürk, eskiden belediye olarak buraya katkı veremediklerini, bu nedenle şelalenin çevre düzenlemesinin yeni yapılabildiğini söyledi. Öztürk ” Eskiden Derebağ Belediyesi’ne bağlı olan şelalemiz de bütçe yetersizliği nedeniyle bir çalışma yapılamadı. Buraya bir belediyeci elinin değmesi gerekiyordu. Ve nitekim bu çalışma bize kısmet oldu. Belediyeciliğin bu güzelim, şefkatli elleri şelaleye değmiş oldu. Yaklaşık 2 aydan beri Derebağ Şelalesi’nde peyzaj düzenlemesi yaptık. Milli Parklar’ ın yaptığı ile kalmadık. Yeterli olarak görmediğimiz çalışmaları belediye olarak biz tamamladık. Çimlendirme, ihata duvarı gibi peyzaj çalışmalarının tamamlanması ve ışıklandırma yapılmasıyla hem gece hem de gündüz doyumsuz güzelliğe sahip bir turizm değerimiz olmuş oldu. Allah’ın yaratmış olduğu bir güzelliğin yanına kulun katacağı güzellikler gerekiyordu. Hem ilçe halkımız hem de ilçe dışından gelen misafirlerimiz güle güle kullansınlar. Eskiden Derebağ Şelalesi’ni gören insanların, şelalenin yeni halini mutlaka görmelerini istiyorum. Ayrıca şelale yol güzergâhına 33 adet yeni kamelya koyacağız. Piknik yapmak isteyen insanlar mangallarını burada yaksınlar. Şelale bölgesinde mangal yakılmasını, oranın dumana boğulmasını istemiyoruz. Derebağ Şelalesi’nde 4 yıldızlı bir restoran belediyemiz tarafından işletiyor. Birçok ilden bildiğiniz gibi belediyelerin işlettiği tesisler hem kaliteli, hem fiyatları uygun olduğu için, insanlarımız burayı mutlaka tercih edecektir. Bana göre piknik için malzeme getirmeye de gerek yok. Burada kaliteyi ucuza almış olacaklar. Eşleriyle, çocuklarıyla güzel bir hafta sonunu burada geçirmeye gelsinler. Hem yemek yesinler, hem kahvelerini içsinler, hem de bütün hafta biriktirdikleri stresi burada atsınlar.” diye konuştu. Derebağ Şelalesi’nde yapılan çalışmalarda çevre düzenlemesinin yanı sıra, restoran, kafeterya, mescit, otopark, wc gibi tesisler yapılarak kullanıma açıldı.