BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN TIRI YAHYALI’DA

19 Haziran 2016 - 618 kez okundu.
Ramazan Ayı’nda Kayseri ilçe ve mahallelerini dolaşarak çeşitli etkinlikler gerçekleştiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ramazan Tırı, Yahyalı’da coşkulu bir gece düzenledi. Yahyalı Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Ramazan Geceleri programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programa Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Veysel Sarıyıldırım, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Gecede semazen ve sihirbaz gösterisi, Hacivat - Karagöz Oyunu, Tasavvuf Musikisi Dinletisi ’nin yanı sıra çocuklarla çeşitli oyunlar oynandı. Program sonunda düzenlenen çekilişle Başkan Esat Öztürk tarafından vatandaşlara hediyeler verildi. Çekiliş sonrasında vatandaşlara hitap eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşların ramazan ayını tebrik ederek; ‘’Düzenledikleri etkinlikten dolayı Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’e ve Kültür İşleri Daire Başkanımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi. Ramazan gecelerinin Yahyalı’da çok güzel geçtiğine değinen Başkan Öztürk, ramazan tırını bu yıl çok zengin bulduğunu ifade ederek ramazan tırı ekibine de ayrıca teşekkürlerini sundu. Program gününün Babalar gününe denk gelmesi münasebetiyle vatandaşların babalar gününü kutlayan Başkan Öztürk; ‘’Bildiğiniz üzere bugün babalar günü. Buradan bütün babaların babalar gününü tebrik ediyorum. Büyüklerimizin ellerinden öpüyorum. Allah onlara uzun ömürler versin. Babalar evlerin direğidir. Babalar gününüzü tebrik ederek kendimi bahtiyar hissediyorum.’’ şeklinde konuştu. Hafta sonu Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilen açılışa değinen Başkan Öztürk, Yahyalı’ya çok güzel iki tesisin, Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezi ve Gözbaşı Sosyal Tesislerinin, kazandırıldığını belirterek vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Ayrıca vatandaşlardan tesisleri etkin bir şekilde kullanmalarını rica ederek konuşmasını noktaladı. Ramazan tırı ekibi, gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek programı sonlandırdı.