BAŞKANIMIZ ESAT ÖZTÜRK'TEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

23 Kasım 2015 - 675 kez okundu.
Belediye Başkanımız Esat Öztürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile mesaj yayınladı. Başkan Öztürk mesajında " Bilindiği üzere Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde “Baş Öğretmen” unvanını alması münasebetiyle, 1981 yılından bu yana 24 Kasım’ı “Öğretmenler Günü” olarak kutlamaktayız. Genç nesillerimizi; emek, özveri, sabır ve hoşgörü ile milli ve manevi değerlerine saygılı, çağın tüm gereksinimlere uygun bilgi, beceri ve kapasitesiyle donatıp yetiştiren, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren, önder ve örnek olan öğretmenlerimize, hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Sevgisini, hoşgörünü ve ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki değişimi takip edebilen, modern bir toplum olabilmemiz için her mecra da gayret ve fedakârlık gösteren öğretmenlerimiz sayesinde, yarınlarımız daha aydınlık olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden, mesleklerini icra ederken şehit düşen bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ülkemize ve Milli Eğitime uzun yıllar hizmet etmiş emekli öğretmenlerimiz ile halen görevleri başında olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum." dedi.