360 Sanal Tur   Yahyalı Panorama
Haberler - Duyurular

YAHYALI’DA KANSER TARAMASI YAPILIYOR

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yahyalı’ya gönderilen Mobil Mamografi Aracı Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanserinde erken tanı için taramalarına devam ediyor.

13-24 Ocak tarihleri arasında Yahyalı Devlet Hastanesi bahçesinde ücretsiz hizmet veren Mobil Mamografi Aracında, şimdiye kadar 1000’ den fazla kişide kanser taraması yapıldı.

Yahyalı’da iki haftadır taramaların devam ettiğini söyleyen Yahyalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Kara; “ Mamografi Aracının, ilçeleri gezmesine vesile olan İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum. İlçemizde bizlere destek olan Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bazı hastalarımızda kanser şüphesi çıkıyor. Gerekli önlemleri alıp, hastalarımıza bilgilendirme yapıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

Yahyalı Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yasemin DOĞAN’ da kanserde erken tanının çok önemli olduğuna vurgu yaparak “ Erken tanının ciddi anlamda hayat süresini uzattığı Kanser Hastalığında, ilçemizde böyle bir tarama yapıldığı için şanslıyız. Bu imkânları sunan İl Sağlık Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Özellikle taramada çalışan sağlık personelimiz, canla başla hizmet ettiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. Geride kalan günlerde de ilçemizdeki 40 yaş üzeri bayan ve erkekleri hastanemiz bahçesine bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yahyalı’da Mobil Mamografi Aracı’nın hizmet vermesinden dolayı Sağlık Bakanlığı’na, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine teşekkür eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “ Şimdiye kadar 350 vatandaşımıza Meme Kanseri taraması yapılmış. Ülkemiz sağlık sektöründe son derece ileriye gitmiş durumda. Yahyalı’ mızdan ben Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömürler versin diyorum. Sağlıkta da biz çağ atladık. Böylesi bir hizmeti insanlarımızın ayağına getirmek oldukça önemli diye düşünüyorum. İnsanlarımızın bu konuda hassas olmalarını bekliyoruz. Aracımız 3 gün daha burada hizmet verecek. Yaklaşık 1000 vatandaşımızın bu hizmetten faydalanmasını bekliyoruz. Allah milletimize sağlık versin, şifa versin. Türk milleti olarak sağlıklı olmak zorundayız. Rabbim kanserden korusun.” diye konuştu.

Aracın ilçeye gelmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner ise konuşmasında “ Kanser çağımızın bilinen ve yaygın bir hastalığıdır. Bu hastalığı başlangıç aşamasında tespit edilmesi gerekiyor. Başlangıç aşamasında tespit edildiğinde, insan önlemini alıyor, tedavisini yaptırabiliyor. İnsanlar kanserden tedirgin oluyor, korkuyor. Bundan korkmamamız gerekiyor. Erken teşhisin yapılabilmesi için, bu türlü taramalardan geçmek gerekiyor. Devlet olarak ülkemizde bu taramaların yaptırılmasını arzu ediyoruz. Devletimiz açısında tedavinin yüksek bir maliyete ulaşmaması ve insanlarımızın ömrünün uzaması için bunun mutlaka yaptırılması gerekiyor. Burada emeği geçen pek çok insan var. Hem ilçemizde, hem ilimizde hem de ülkemizde. Bu gerçekten inanılmaz bir hizmet. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Önceden tanı konularak insanlarımızın hayatları uzuyor, tedavileri kolaylaşıyor. ” ifadelerini kullandı.

Son Eklenen Haberler
Üye Olunan Birlikler
Tarihi Kentler Birliği
Tarihi Kentler Birliği
Tarihi Kentler Birliği
Türkiye Belediyeler Birliği
Faydalı Bağlantılar
YAHYALI BELEDİYESİ © Copyright 2019
Web Tasarım Ajansı Medyatör