Arabaşı: İlçemizde özellikle kış aylarında un ve un yağ karışımından oluşun meyhane tavuk ve kurutulmuş cin biberden faydalanılarak yapılan arabaşı hemen her evde yıllık en az 10 defa yapılarak misafirlere ikram edilir.
Bezdirme:İlçemizde özellikle yaşlı insanlar tarafından elde ve ağaç dibek içerisinde ezilerek yapılan kıyma ve bulgur karışımından elde edilen bir köfte çeşididir.
Yufka ve Tandır Böreği:İlçemizde genellikle kışa hazırlık olarak insanlarımızın mahallelerde bulunan umuma açık tandırlarda yaptıkları yufkanın büyüğü olup,ayrıca tadına doyum olmayan şepit ve tandır böreği peynirli ve yumurtalı olarak yapılır.
Üzümlü: Genellikle düğünlerde yapılan Siyah kuru üzüm, haşlanmış nohut,pekmez ve siyah etten yapılan içerisinde her türlü gıdayı taşıyan özel bir yemek çeşididir.
Mantı: Kayseri ve civarında olduğu gibi ilçemizde de hemen her evde ve düğünlerde baş yemek olarak bilinen gerek elde sıkma gerekse hazır mantıları değişik katkı maddeleri eklenerek yapılan bir yemek çeşididir.