BELEDİYEMİZDEN ZEYTİN AİLESİNE DESTEK

30 Temmuz 2016 - 795 kez okundu.
15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Yahyalı Cumhuriyet meydanında sabahlayarak evine dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Yakup Zeytin’in ailesi Yahyalı Belediye başkanı Esat Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Darbe girişiminin ilk saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara çıkın çağrısını televizyondan haber alarak vatandaşlarla birlikte Yahyalı Cumhuriyet Meydanına gelerek burada sabahlayan Yakup Zeytin, evine dönmek için yola çıktığı esnada geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. 15 Temmuz’un gündüzünde işten eve döndüğünde darbe girişimini haber alarak meydana koştu. İşin yorgunluğuna, meydanda sabahlamanın verdiği uykusuzluğun da eklenmesiyle aracıyla evine dönerken park halindeki kamyona arkadan çarpan Yakup Zeytin, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Yakup Zeytin’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan Başkan Esat Öztürk’e, aile tarafından teşekkür ziyareti gerçekleştirildi. Yakup Zeytin’in ailesini makamında ağırlayan Başkan Öztürk tekrar ailenin acılarını paylaştı. Yakup Zeytin’in hayatını kaybettiği geceyi babası Ali Zeytin anlatarak, Başkan Öztürk’e acılarını paylaştıkları için teşekkürlerini sunarak, şunları söyledi; ‘’Oğlum 15 Temmuz akşamı semaverde çay hazırlamış çay içiyordu. O esnada darbe girişimi haberlerini gördü. Hemen kardeşlerini topladı. Şimdi duracak zaman değil. Biz gitmezsek kim gidecek meydanlara. Cumhurbaşkanımız çağırıyor. Allah rızası için gideceğiz diyerek bayrağını alarak meydana gitti. Bende tansiyon olduğu için beni götürmedi. 15 Temmuz gecesi meydanda sabahladılar. O gecenin sabahında saat 5.30 sularında eve dönerken, gündüz çalışmasının, gecede uykusuz kalmasının etkisiyle, uyuklayarak park halindeki kamyona arkadan çarptı. Kaza sonucunda hayatını kaybetti. Allah’ın takdiri ne diyebiliriz. Acımızı paylaşanlardan Allah razı olsun. Üç oğlum daha var onlarda feda olsun. Yeter ki bu hainlerden kurtulalım.’’ diye konuştu. Yakup Zeytin ile 15 Temmuz gecesi birlikte demokrasi ve milli irade nöbeti tuttuklarını belirten Başkan Öztürk; ‘’Allah Yakup kardeşimize gani gani rahmet eylesin. Yakup kardeşimiz gibi 256 şehidimiz var. Yakup kardeşimizin de şehitlerden olduğuna inanıyorum. O gece Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine çayını yarım bırakarak, Allah rızası için meydanlara koştu. Birlikte nöbet tuttuğumuz gecenin sabahında elim bir kaza sonucu Yakup kardeşimizi kaybettik. Kardeşimiz Melikgazi Belediyemizin çalışanıydı. Gerek belediyemiz, gerek devletimiz Yakup kardeşimizin ailesine gerek maddi, gerekse manevi her türlü desteği sağlayacaktır. Geride bıraktığı evlatları bizim evlatlarımız, bizim emanetimizdir. Hain kalkışma karşısında dik durarak hayata veda eden Yakup kardeşimizin şehit olduğuna tüm kalbimle inanıyorum. Tekrar tekrar Allah’tan rahmet, sizlere de sabırlar diliyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.