YAHYALI’DA YILMAK YOK, NÖBETE DEVAM

29 Temmuz 2016 - 722 kez okundu.
Yahyalı Cumhuriyet Meydanında Milli İrade ve Demokrasi nöbeti devam ediyor. Yahyalılı vatandaşların yılmadan, yorulmadan doldurmaya devam ettiği Cumhuriyet meydanına Milli İrade ve Demokrasi nöbetinin on üçüncü gününde Mehter takımının çaldığı marşlarla Yahyalı halkını coşturdu. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Müftüsü Bahri Çam ve Gazeteci Yazar Hacı Yakışıklı ’nın da katıldığı demokrasi nöbetinde şehitlerimiz için Kuran Kerim okunarak, dualar edildi. Yüzlerce kişinin doldurduğu meydanda bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Hacı Yakışıklı ‘’Sizlerle olmaktan onur duydum. Siz tankları durdurmuş insanlarsınız, sizlerle onurlanmamak mümkün değil.’’ diyerek şunları söyledi. ‘’Bugün darbe girişiminin on üçüncü gecesi. İlk günden bugüne kadar sokakları ve meydanları boş bırakmayan herkese selam olsun. Geçtiğimiz günlerde tankları ilk yürüttükleri yer olan Ankara Kızılay Meydanındaydık. Kızılay Meydanında kürsüye arkadaşlarımızla beraber çıktık. Bildiğiniz üzere iki yüz elliye yakın şehidimiz var. Şehitlerimizden birisi de bizim de yakın arkadaşımız olan Halil Kantarcı. Üç küçük çocuğu olan bir kardeşimiz. Halil kardeşimiz tankların yürüdüğünü haber alır almaz, sokağa çıkıyor ve şehit ediliyor. Halil kardeşimiz 28 Şubat döneminde de Fetö örgütüyle karşı karşıya gelmişti. Bu örgüt 28 Şubat’ta Halil kardeşimizi, kurduğu kumpasla, idamla yargılattı. O gün idamla yargıladıkları kardeşimizi 15 Temmuz’da asker üniforması altında teröristleri aracılığıyla şehit ettiler. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımıza üç yıldır hırsız dediler, katil dediler. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanına hırsız diyenler, gittiler halkın tankını çaldılar. Katil diyenler, çaldıkları bu tanklarla insanları katlettiler. Gerçek yüzleri ortaya çıktı. Biz Abdullah Öcalan’a Abdullah ismini yakıştıramayıp Apo diyoruz. Fetullah Gülen’e de Fetullah gibi mübarek bir ismi yakıştırmayıp, Fetö diyoruz bundan sonra ve bunu sizler sağladınız. 15 Temmuz’da bu vatanın askeri olduğumuzu erkeğiyle kadınıyla gösterdik. Darbecilere geçit vermedik. Evet demokrasi için sokaklara çıktık ama sadece demokrasi değil. Bu bayrağımız için, ezanımız için, vatanımız için hepimiz sokaklara çıktık. Allah’ın izniyle, Allah’ın kelamını, Peygamberimizin sünnetini yere düşürmedik, düşürmeyeceğiz de inşallah.’’ diye konuştu. 13 gündür meydandan ayrılmayarak halkla beraber Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti tutan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’te yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un kadınıyla, çocuğuyla unutulmayacak tablolar oluşturduğunu vurgulayarak, ilk günden beri meydanları terk etmeyen hanımlara teşekkür etti. Başkan Öztürk; ‘’ Yanına bir hanım kardeşini alıp kamyonuyla meydanlara insanları taşıyan, o hanım kardeşlerimizi bu ülke asla unutmayacak. Biliyorsunuz bizler şeytanı görmedik. Kur’an-ı Kerim’de ifade edildiği üzere iman ediyoruz. Hoca kılığındaki Fetö, Türk milletinden yediği tokat üzerine Amerika’ya ben sizin için çalıştım, sizin için uğraştım dedi. Kendi pişman oldu mu bilmiyorum ama Türkiye’deki birçok ona inandığı için pişman oldu. Çünkü onun it yüzünü gördüler. Türkiye topraklarından böyle namussuz, şerefsiz, hain bir insan çıkamaz. Lanet olsun o şeytan çıkmış. Bedduası kendini çarptı. Bizleri on üç gündür yalnız bırakmayan herkese ve bugün bizlere destek veren Hacı Yakışıklı kardeşime teşekkür ediyorum.’’ şekline konuştu. Başkan Öztürk’ün ardından vatandaşlara seslenen Kaymakam Metin Esen bu milletin 15 Temmuz’da destan yazdığını belirterek şunları söyledi; ‘’ Kahramanlarımızı her gün yakından tanıyoruz. Bugün Genelkurmay Başkanlığımızın açıklama yapması üzerine hainleri de yakın tanıyoruz. Bu milletin 35 uçağını çalan Fetö örgütüne mensup teröristlerin nasıl bir ihanet içerisinde olduklarını gördük. Yine bu milletin 37 helikopterini, 74 tank 246 zırhlı aracını, 3 gemisini çaldılar. Bu millet çaldıkları tankla, uçakla bu milletin başkentine bomba yağdıranlar inşallah bu ihanetlerinin hesabını verecekler. Her birinize teşekkür ediyorum. İkinci bir emre kadar bu meydanlarda olmaya devam edeceğimizi tekrar dile getiriyorum.’’ ifadelerini kullandı.