360 Sanal Tur   Yahyalı Panorama
Haberler - Duyurular

YAHYALI’DA ASFALT ÜRETİM TESİSİNİN TEMELİ ATILDI

Yahyalı Belediyesi’nin 31 milyon TL bedelle ilçeye kazandıracağı Asfalt Plenti'nin temeli törenle atıldı.

Asfalt Üretim Tesisi Temel Atma Töreni'ne AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu, Murat Cahid Cıngı, S. Bayar Özsoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “Yaklaşık 9,5 yıldan beri bu ilçeye gece gündüz demeden tomurcuk olmaya gayret ettik, ibadet aşkıyla hizmet ederek dualar aldık. Şehrin abisi Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç Başkanımıza ilçemiz adına şükranlarımı arz etmek istiyorum. 16 ilçe belediye başkanlarıyla uyum içerisinde çalışıyorsunuz. Şehrimiz için bunun en büyük bir nimet olduğunu biliyoruz. Yahyalımız özelinde yapmış olduğunuz hizmetlerden; çalışması devam eden Kapuzbaşı Şelale yolu, Yeşilköy şelale yolu, Çamlıca – Ulupınar Taşoluk yolu, Çamlıca – Dönbere yol yapımı için ilçemiz adına sonsuz teşekkür ediyorum. Asfalt = belediye anlayışında olan ilçemize böyle bir tesis elzemdi. 120 km uzaklıktan büyükşehir belediyemizin asfalt tesisinden gelen asfalt hem nakliye maliyeti hem de asfaltın soğumasından kaynaklı kalitesinin düşmesi sebebiyle böyle bir karara vardık. Belediyemiz tarihinin en büyük yatırımı olan bu tesisin belediyemize maliyeti 31 milyon TL’dir. Saatte 160 ton asfalt üretebilen, Doğalgaz sistemli çevre dostu, Yeni nesil teknoloji ile donatılmış, Asfalt plenti sayesinde istediğimiz zaman istediğimiz kadar asfaltı üretebileceğiz. İnşallah ilçemizin asfaltlanmayan sokağı kalmayacak. Malumuz bu asfalt plenti belediyelerin olmazsa olmazıdır. Bu projeyi hayata geçirmenin büyük bir vizyon ve tecrübe kaynaklandığını belirtmeliyim. Kayseri Belediyeciliği vizyonundan aldığımız ilhamla, Yahyalımıza birçok projeyi kazandırdık ve kazandırmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise konuşmasında ; "Anlamlı ve önemli bulduğum projeyi hayata geçiren Esat başkanımı tebrik ediyorum. Bu dönem altın çağımızı yaşıyoruz. 5 pırıl pırıl milletvekilimiz var, 2 MHP'den kardeşimiz var, diğer 3'ü de uyumlu, inşallah 10 milletvekilimiz var. Ayrıştırmak değil, kucaklamak bize yakışır. 11'inci milletvekilimiz Mehmet Özhaseki bakanımız, hafta sonu adeta hizmetten hizmete koşturdu" dedi. Büyükkılıç, el ele, gönül gönüle hizmet ettiklerini, hizmetlerin bereketlendiğini belirterek, "Bir Yahyalı gibi ilçede 31 milyon TL harcıyor, asfalt plenti yatırımı yapıyor. Diğer belediyelerimiz de ayrı ayrı yatırım yapıyorlar, 16 ilçe belediye başkanıyla el ele vermek suretiyle Büyükşehir Belediyesi önderliğinde bakanlarımızla, milletvekillerimizle dayanışarak yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.Böyle önemli ve anlamlı tesisin sadece Yahyalı'ya değil, bölgeye hayırlı olmasını temenni eden Başkan Büyükkılıç, emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, bu yatırımda emeği geçen herkesi tebrik ederken, AK Parti Kayseri Milletvekili S. Bayar Özsoy ise bu tesisin Yahyalı, Yeşilhisar ve Develi'ye hizmet edeceğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi'nin önderliğinde çalışmaların yapılacağını söyledi. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da belediyeciliğin olmazsa olmazının yol ve asfalt olduğunu, bu tesisin de çok güzel bir yatırım olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından dualarla tesisin temel atma töreni gerçekleştirildi


Son Eklenen Haberler
Üye Olunan Birlikler
Tarihi Kentler Birliği
Tarihi Kentler Birliği
Tarihi Kentler Birliği
Türkiye Belediyeler Birliği
Faydalı Bağlantılar
YAHYALI BELEDİYESİ © Copyright 2019
Web Tasarım Ajansı Medyatör