BAŞKAN ÖZTÜRK TEK TİP TABELA UYGULAMASI RÖPORTAJI

13 Ağustos 2015 - 1239 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi, ilçe merkezindeki görüntü kirliliğini önlemek amacıyla başlattığı tek tip uygulamasının ilk etabını tamamladı. Tek tip Tabela uygulamasının yapıldığı tarihi Ulu Cami çevresi ve hal bölgesinde incelemelerde bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, uygulama ile görüntü kirliliğinin önüne geçildiğini, tek tip tabelaların ilçeye yakıştığını söyledi. Başkanı Esat Öztürk, “Yeşil Yahyalı’mızın, güzel Yahyalı’mızın turizm değerleri var. Diğer ilçelerde farklı yönlerimiz var. Biz turizme aday bir ilçeyiz. Dolayısıyla projelerimiz arasında cephe düzenlemesi, meydan düzenlemesi vardı. Tarihi Ulu Camimizin olduğu bölgedeyiz. Camimizin hemen yanında 17 adet dükkânımızı kamulaştırarak, kaldırdık. Burada güzel bir meydan oluşturduk. Bu bölgedeki görüntü kirliliğini de kaldırmak adına 41 tane dükkânımızın da tek tip tabela düzenlemesi çerçevesinde tabelalarını değiştirdik. Gerçekten yakıştı diye düşünüyorum Yahyalı’mıza. Belediye kanununun bize vermiş olduğu yetkiye de dayanarak bunu yapmış olduk. Buradaki esnaflarımızın hepsi de bu uygulamadan memnun. Bu uygulamayı biz Kayseri de görmüş ve güzelliğine de inanmıştık. Kanunumuzdan kaynaklanan yetkimizi de kullanarak , meclisten karar alarak, burada cephe düzenlemesini yapmış olduk. Tabelaların %50 sini belediyemiz karşılayacak, %50 sinide buradaki esnafımızdan alacağız. Güzel bir uygulama, olumlu tepkiler alıyoruz. Bu ilçeye yakıştı diye düşünüyorum.” dedi İlçeyi güzelleştirmek adına ilçe merkezindeki cephe giydirmesi yaptıklarını da belirten Başkan Esat Öztürk şunları söyledi. “ Şuana kadar 10 adet evin cephe giydirmesi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Binaların cepheleri bizim almış olduğumuz karara uygun şekil ve renkte yapılıyor. Bunun hem güzellik açısından hem de ısı tasarrufu açısından da önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. İlçedeki her türlü kötü görüntü ile savaştıklarını belirten Başkan Esat Öztürk, ana cadde üzerindeki metruk binaların yıkıldığını, boyasız binaların ise boyandığını ifade eden Başkan Öztürk; “Atatürk Bulvarı olarak bilinen caddemiz de metruk binaları kaldırıyoruz. Yahyalı’da o şekil tarif edilen boyasız bir ev, kötü görünümlü hiçbir bina bırakmayacağız. Doğrusu evin iç kısmı hane halkını ilgilendirir, dış kısmı ise tabi bizleri ilgilendirir. Göz zevkimizi bozacak hiçbir şeye ben bu ilçede müsaade etmeyeceğim.” dedi. Tarihi Ulu Cami çevresinin yapımına başlatılacak ve devam edilen projelerle külliye şekline bürüneceğini de belirten Başkan Öztürk, bölgedeki projeler hakkında kısa bilgi verdi. “Büyükşehir Belediyemiz Tarafından meydan düzenlemesi çerçevesinde bir projesi var. Şu anda temeli de atıldı. Tarihi Ulu Camimizin hemen yanında bayanlar için, erkekler için güzel bir namazgah yapılmış olacak. Yahyalı’mızın banisi Yahyagazi hazretlerinin türbesi de yenide restore edilecek. Yahyalı’mıza ait tarihi eserimiz maalesef fazla yok. Bir tek eserimiz Selçuklular zamanında yapılmış Ulu Camimiz ve Yahyagazi Hazretlerine ait türbemiz var . Bizim burayı yüksük kaşı gibi düzenlememiz lazım, bu çerçeve de İnşaallah hızla gidiyoruz. Doğrusu burası Yahyalı’mızın merkezi, kalbi gibi bir külliye şeklinde İnşaallah devam edecek Yahyalı güzelleşiyor. “ diye konuştu. Bölgedeki esnafları da ziyaret Başkan Esat Öztürk, esnafın sıkıntılarını dinledi.