BAŞKAN ÖZTÜRK BAĞ BOZUMUNA KATILDI

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçenin Avlağa Mahallesinde düzenlenen bağ bozumuna katıldı.

Eylül ayı ortalarında üzümlerin olgunlaşması ile gerçekleştirilen bağ bozumunda hasada eşlik eden Başkan Esat Öztürk, üreticilerle ile birlikte üzüm topladı. Üzümün teknelerde çiğnenerek suyunun çıkarılması ve ardından pekmez olarak kaynatılması safhalarına da katılan Başkan Öztürk, bağ bozumu kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Bağ bozumunda konuşan Başkan Esat Öztürk; “ Bağ bozumunun kültürümüzde çok farklı bir yeri var. Üzüm Cenab-ı Allah’ın mucizevi nimetlerinden bir tanesi. Mucizelerle dolu bir meyve olduğuna yürekten inanıyorum. Ürettiğimiz üzümlerimizden pekmez, sirke, pestil, cevizli sucuk gibi ürünler yapıyoruz. Üzümün bin bir derde şifa olduğuna dair inancımız var. Kayserimizde üzüm yetiştiriciliği İncesu, Felahiye, Sarız, Sarıoğlan gibi ilçelerimizde yapılıyor. İlçemizde de Avlağa, İsmet, Kavacık, Kirazlı Mahallelerimizde yapılıyor. Bunun da kıymetini bilmemiz gerekiyor. Yahyalımız dünyaca ünlü elmasıyla meşhur. Ama bunun yanında iyi üzümde yetiştiriyoruz. Bağ bozumu kültürünü hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Çocuklarımıza da bu kültürü öğretmemiz lazım. Yahyalı Belediyesi olarak kültürel değerlerimize sahip çıkıp, birçok konuda belgeseller hazırlıyoruz. Çocuk oyunlarımızı, bağ bozumunu ve coğrafi işaretini aldığımız Yahyalı Halısını yeni nesillere aktarmak için çalışmalar yaptık. Bu ilçeyi turizmde uçurmak için, tanıtım çalışmaları yapıyoruz.” diye konuştu.