YAHYALI’DA PARKE DÖŞEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

5 Eylül 2015 - 715 kez okundu.
Yahyalı’yı modern bir ilçe yapmak için çalışmalarını hızlandıran Yahyalı Belediyesi,  ilçe mahallerinde eski ve yeni açılan yollara, sokaklara  parke döşeme ve kaldırım yapma çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve yeni çalışma yapılacak yolları belirlemek amacıyla ilçenin Kirazlı Mahallesi’ne giden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri’den gelen bir başkan olduğu için halkın kendisinden çok şey beklediğini, bu beklentileri karşılamak içinde belediye olarak çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini söyledi.  Başkan Öztürk “ 6360 sayılı yasa ile belediyemize bağlanan Kirazlı Mahalle’mizdeyiz. Burası ilçemize en yakın köyümüz olmasına köy tüzel kişiliği olduğu için buralara belediyemiz hizmet verememiş,  İl Özel İdare ve Köy Hizmetleri’ de yetişilebildiği kadar hizmet verebilmiş.  Bugün 6360 yasa ile mahalle statüsü alan Kirazlı’ mızı muhtarımızla beraber hem yapılan yerleri gezdik, hem de çalışma yapılacak yerleri belirledik. Aslında cuma günleri Yahyalı Belediyesi’nin Halk Günü.  Fakat insanlarımızın hepsi belediyeye gelemiyor. Biz bugün insanlarımızı yerinde de dinleyelim diye mahallemize geldik. Bugün Halk Gününü vatandaşımızın ayağına gelerek yaptık. Muhtarımızla bugün mahallemizin sokaklarını, ara sokakları gezerek,  kaldıracağımız metruk binaları, yapacağımız yolları belirledik. Belediye olarak yapacağımız çok iş var doğrusu. Ama insanlarımız hizmetlerin en güzeline layık. Bizde insanlarımıza hizmet etmeyi seviyoruz. Ayrıca bu mahallenin bende hatırası büyük. Ben güz çocuğuyum. 11 Eylül’de bu mahallede doğdum . Bir nevi kendi mahalleme de hizmet etmekten ve bu mahalleye çakılacak bir çividen en az Kirazlı’ da oturanlar kadar mutlu oluyorum. Biz Yahyalı Belediyesi olarak hizmet etmeyi seviyoruz, inşaallah hizmet etmeye de devam edeceğiz. Dua  almak güzel bir şey doğrusu.  Yorucu bir hizmet belediyecilik.  Ancak  insanların duasını aldıktan sonra yoruculuğu gitmiş oluyor. Kayseri’den geldiğimiz ve belediyecilikte tecrübeli oluğumuz için halkımızın bizden beklentisi büyük. İnşaallah bu beklentilerin altında kalmayız. Sadece bir mahallenin değil, 41 mahallemizde yaşayan 36.600 vatandaşımızın duasını almak istiyoruz.” dedi. İlçede yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Öztürk şunları söyledi. “ İlçemizde bu zamana kadar Madazı, Gazibeyli, Seydili, Fetullah, İsmet, Kavacık Mahallelerimizde çalışmalar yaptık. Ve şuanda da Kirazlı Mahallemizdeyiz. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni bağlanan beş mahallemizde çalışmalar yapıyor. 2015 yılı içinde Büyükşehir Belediyemiz 25 Bin m² parkeyi döşemiş olacak. Yahyalı Belediyesi olarak bizde 33.bin m² kilitli taş ve 30 bin metre’ de bordür döşeyeceğiz. Yahyalı artık turizm adayı değil, bir turizm ilçesi. Yahyalı sadece ana caddesi ile değil tüm mahalleriyle şirin bir ilçe olmalı. İnsanlar buraya gelecekleri zaman, “ Ben ilçeme gidiyorum, ben mahalleme gidiyorum” diye zevkle söylemeli. Biz belediyeciliği de bu ilçeye hizmet etmeyi de seviyoruz. “ diye konuştu. Kirazlı Muhtarı Durmuş Bahçeci’de Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü çok sevdiklerini, çalışkan ve başarılı bir başkanları olduğu için şanslı olduklarını söyledi.