YAHYALI’DA COŞKULU MİLLİ İRADE VE DEMOKRASİ GECESİ

31 Temmuz 2016 - 796 kez okundu.
Demokrasi ve Milli İrade nöbetinin on dördüncü gününde Yahyalı Halkı ilçe Cumhuriyet Meydanında nöbete devam etti. Milli İrade nöbetine yediden yetmişe yüzlerce vatandaşın yanı sıra, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Ekinci, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber, siyasi partilerin ilçe başkanları, Yahyalı Spor Kulübü, Yerköy Spor Kulübü, Kulüplerin yöneticileri, Yahyalı Belediyesi Yaz Spor Okulu Öğrencileri ve hocaları katıldılar. Milli İradeye destek için nöbete katılan ilçenin amatör spor kulüplerinden Yerköy Spor Kulübü oyuncularından Tanzanyalı Ahmet Assa Muhammed darbe girişimine karşı duygularını dile getirdi. Türkiye'nin kendisinin ikinci vatanı olduğunu vurgulayan Assa Muhammed; '' Şehitlerimiz için başınız sağ olsun. İnşallah Allah bize yardım eder ve bunu atlatırız. Beni aranıza davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Sizlerle olmak benim için şereftir. Her şey yoluna girecek inşallah. Biz inandık, sizde inanın. Şehitler ölmez, vatan bölünmez.'' ifadelerini kullandı. Milli İrade nöbetinde vatandaşlara konuşan Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber de, nöbete katılan herkese teşekkür ederek, Milli İrade nöbetini Cumhurbaşkanının ikinci emrine kadar sürdüreceklerini belirtti. Konuşmasını sürdüren Başkan Büber; ‘’Köylerimizden gelen, merkezden gelen kardeşlerimize, engelli kardeşlerimize bizleri yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Bizler millet olarak büyük sıkıntılar atlattık. Sizlerin de desteğiyle inşallah bu sıkıntıları da atlatacağız.’’ diye konuştu. Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü' de Temmuz'un bir milât olduğunu belirterek; ''15 Temmuz, inanan insanların vicdanından beslenen, kendi sahte cennetlerini kuran, kendilerini bu millete bir şekilde inandıran haşhaşilerin acımasızca ülkemizi saldırdığı, Cumhurbaşkanımıza ölüm timlerini gönderdiği gündür. Darbelerin en acımasızı 15 Temmuz'da yapılmıştır. Ordumuzun üniformasını giyen teröristlerce üzerimize ateş açılmış, tanklar üzerimize çevrilmiş, demokrasimizin beşiği meclisimiz harabe hale getirilmiş ve Türk halkının namusu olan Cumhurbaşkanlığımıza bomba yağdırılmıştır. Bunları yapanlar bu milletten beslenen çete liderleridir. Kendilerini gizleyen hainleri bizden ayırt edememişiz. Bu hainler yüzünden ordumuza küsmeyelim. Şimdi birlik olma, beraber olma zamanıdır.'' Şeklinde konuştu. Demokrasi nöbetinde sürekli vatandaşlarla iç içe olan Başkan Esat Öztürk, nöbette kendilerini yalnız bırakmayan halkın başları üzerinde yerleri olduğunu ifade ederek; ''Bütün mülki amirler siz kıymetli vatandaşlarımızın emrindedir. Bu zamana kadar Türk ordusunun içinde hainler var mıdır? diyerek ihtiyatlı bir şekilde düşünüyorduk. Bundan sonra o üniformayı taşıyan Türk askeri de sizlerin emrinde. Allah en büyük, ondan sonra da millet çok büyük. Hiçbir hain bu milletle baş edemeyecek. Meğer Türk insanı ne destanlar yazarmış. Mülki amirlerin bazen bugün git yarın gel dediği o insanlara, bundan sonra hiçbir idarecimiz bunu söyleme hakkına sahip değil. Sizlerin başımızın üzerinde yeriniz var. Her birinize teşekkür ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan ve milli irade nöbetimize katılan Esat Aydoğan kardeşimize de hoş geldin diyorum.'' şeklinde konuştu. Başkan Öztürk'ün ardından vatandaşlara seslenen Kaymakam Metin Esen de; ''Demokrasi ve Milli İrade nöbetimizin on dördüncü gününde birlik, beraberlik içersinde meydanlarda olduğumuz ve sadece hainlerin utancından sokaklara çıkamadığı bir dönemdeyiz. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın bir emriyle böyle bir destan yazan bu milletten dünya korkuyor. Bizler Cumhurbaşkanımızın ikinci emrine kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Bütün dünya da iyi bilsin ki daima Cumhurbaşkanımızın emrindeyiz.'' ifadelerini kullandı. Yüzlerce kişinin meydanı doldurduğu gecede, tasavvuf musikisi sanatçısı Esat Aydoğan milli irade nöbetine destek için sahne aldı. Esat Aydoğan'ın seslendirdiği ilahiler ve ezgilerle nöbet geç saatlere kadar devam etti.