YAHYALI CAMİLERİ GÜZELLEŞİYOR

29 Eylül 2015 - 675 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi tarafından başlatılan Camilerde Çevre Düzenleme ve Yenileme Projesi kapsamında ilçenin eski sanayi bölgesinde bulunan M Kemal Dedeman Camiinde çalışmalara başladı. Hayırsever iş adamlarından merhum M. Kemal Dedeman tarafından 1973 yılında yaptırılan camide başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, belediye tarafından başlatılan proje ve çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı. Yahyalı’daki eski camilerde düzenleme ve yenileme çalışmaları yaparak, camilerde güzel bir görünüm ve rahat bir kullanım sağlayacaklarını belirten Başkan Esat Öztürk, 01-07 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası hatırlatarak, şimdiden tüm din görevlilerinin haftasını kutladığını söyledi. KAYSERİ’DEKİ YAPTIĞIMIZ GÜZELLİKLERİ BURAYA TAŞIMAK İSTEDİK Başkan Öztürk açıklamasında Kayseri’de görev yaptığı yıllardaki çalışmalarından bahsederek, bu çalışmaları burada da yapmak istediklerini söyledi. “ Kayseri’de yapmış olduğumuz güzellikleri buraya da taşımak istedik. Kayseri’de görev yapmış bir Belediye Başkanı olarak, buradaki camilerimizin de çevre düzenlemesini yapmış oluyoruz. Bunu biliyorsunuz ilk olarak Ulu Cami olarak bilinen merkez camimizde gerçekleştirdik. Orada camimizin çevresi düzenledik, etrafındaki dükkânlara tek tip tabela uygulaması, ışıklandırma ve cephe giydirmesini yapmış olduk.” dedi. CAMİLER YÜZÜK KAŞI GİBİ OLMALI Camilerin önemine vurgu yapan Başkan Öztürk,  camileri kalbe benzeterek şunları söyledi. “ Camiler bizim kalbimiz. Müslümanların 5 vakit bir araya geldiği mekânlar. Buraların “Yüzük Kaşı” gibi olması lazım. Camiler her zaman Müslümanların kalbi mesafesinde. Ve Kâbe’nin de bir nebi şubeleri. “ dedi. DEDEMAN CAMİİ ADINA YAKIŞIR GÜZELLİĞE KAVUŞACAK Dedeman Camiinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Öztürk, camideki çalışmalara destek veren Dedeman Ailesine teşekkür etti. Başkan Öztürk “M. Kemal Dedeman Camii , Rahmet yad ettiğimiz İş Adamımız M. Kemal Dedeman tarafından yaptırıldı. Belki çocukluğumda da emeğimizin geçmiş olduğu bir cami burası. Namaz da kıldığımız, mahallemde bulunan bir camii. Caminin etrafında sıkıntılar vardı. Etrafında çevre düzenlemesi yapıyoruz. Ben Dedeman Ailesine teşekkür ediyorum. Belediyemize çok fazla yük olmadı. Belediyeler organizasyonu yaptıktan sonra, insanlarımız hayırsever, iş adamlarımız hayırsever. Kendi babalarına yakışır bir caminin, çevre düzenlemesinin yakışmadığını söyleyince sağ olsunlar hemen katkı verdiler. Biz organizasyonu yapmış olduk. İnşallah en kısa sürede çevre düzenlemesini yapacağız. Camilerimizi artık duvarla kapatmayacağız, Çocuklarımıza kapatmayacağız, cemaate kapatmayacağız. 5 vakit dışında da çocuklarımız buraya gelebilmeli. Camilerimizdeki düzenlemeler ile camilerimiz etrafı cıvıl cıvıl olmalı, çocuklarımız cami ile irtibatları kesilmemeli” dedi. YENİ UMUMİ WC Yapılan düzenleme çalışmalarının yanı sıra camideki eski wc ‘nin yıkılarak, yeni bir umumi  wc yapılmaya başlandığının müjdesi veren Başkan Esat Öztürk, “2015 yılında standartlarımız yükseldi Artık ücretsiz umumi wc’ lerimiz de 4 yıldızlı olmaya başladı. Evde gördüğümüz o temizliği, camilerimizde de görmeyi arzu ediyoruz. “ diye konuştu. Yapılacak düzenleme çalışmalarının yanı sıra,  imar planında caminin yanında bulunan yolunda açılacağını, otopark yapılacağını belirten Başkan Öztürk, cami etrafındaki bina ve dükkanlarda cephe düzenlemesi de yaparak kötü görüntünün önüne geçeklerini de ifade etti.