MUSTAFABEYLİ MAH.’DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

18 Ekim 2016 - 781 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi tarafından başlatılan “Mahallelere Sırasıyla Hizmet Götürme” uygulamasında son durak Mustafabeyli Mahallesi oldu. Yahyalı İlçe merkezine 6 km mesafede bulunan mahalledeki çalışmaları yerinde incelemek ve yapılması gereken sorunlu bölgeleri görmek için mahalleye giden Belediye Başkanı Esat Öztürk, mahallede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Ova mahalleleri olarak adlandırılan dokuz mahallede kura ile belirlenen sıra ile çalışmalar yaptıklarını, her mahalleye sırası gelince tüm hizmetlerin aynı anda gittiğini söyleyen Başkan Öztürk önemli olanın halka hizmet edip onların duasını almak olduğunu belirtti. Öztürk; “Dokuz mahallemizi kapsayan ova mahallerimizde kura ile belirlenen sırayla çalışmalarımız devam ediyor. Bugün Mustafabeyli Mahallemizdeyiz. Mahallemizde şu anda iki tane güzelliği bir arada yürütüyoruz. Birincisi mahalle içerisinde bulunan metruk binaları kaldırıyoruz. Zaten 5 yılda 50 Proje içerisinde metruk binaların kaldırılması vardı. Belediyecilik açısından azımsanmayacak bir hizmet diye düşünüyorum. İkinci ise arazi yollarında başlattığımız reklaj çalışmaları. Arazi yollarımızı kumlayarak ardından silindirlerle düzelterek halkımızın hizmetine sunuyoruz. İlçe merkezine her zaman hizmet gidiyor ama yeni bağlanan mahallerimize de hizmet götürmek önemli. Belediyeciliği milletin malı ile milletin duası kazanmak olarak tabir ediyoruz. Dua almak içinde hizmet sıramız Mustafabeyli Mahallemizde. Biz çalışmalarımızla insanların duasını almaya devam edeceğiz. Birileri gibi dedikodu yapmayla değil, yarın nasıl hizmet yapabiliriz onu düşünüyoruz. Geçen hafta meclis üyelerimizle birlikte dört Avrupa ülkesini gezdik. Ora ile buraları kıyaslayınca, buradaki hizmetlerin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Sırasıyla hizmet götürme çalışmalarımıza Kopçu Mah. ile başlamıştık. Ardından Kocahacılı, İlyaslı, Çubuklu, Senirköy, Yuları Mahallerinde yapılan çalışmalarla bu uygulama devam etti. Ve son olarak Yerköy Mahallemizde yapacağımız çalışmalar ile ova mahallerimizi tamamlamış olacağız.” dedi. Yeni bağlanan mahallelerde yaşayan insanlardan da özel bir istekte bulunan Başkan Öztürk “ Beyaz boya veya kireçle evlerinin cephelerini boyasınlar. İnanın mahallelerimiz çok çok daha harika olur. Biz ilçe merkezinde, cephe düzenlemesi yapıyoruz. Ben, mahalle muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan bunu istiyorum. Eğer paraları yoksa kireç ve fırça parasını ben vereceğim. Yeter ki kendileri evlerinin cephelerini düzenlesinler. Bu güzelliği tüm mahallelerimizde görmek istiyoruz.“ şeklinde konuştu. Mahallede devam çalışmalardan oldukça memnun olduk olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Adem Sarıçiçek’te ; “ Hizmet sırası gelen yerlerin temizliği, metruk binaların yıkımı gibi hizmetlerin geleceğini daha önce görüşmüştük. Burada görüldüğü gibi bugün 18 adet metruk bina kaldırıldı. Bunları kaldırmak servet isterdi. Buralar çevre düzenlemesi ile çok daha güzel olacak. Bu vatandaşlara yapılan çok güzel bir hizmet. Başkanımızdan çok memnunuz. Bu hizmetlerin devamını bekliyoruz.” diye konuştu.