BAŞKAN ÖZTÜRK KURBAN PAZARINI GEZDİ

10 Ağustos 2019 - 806 kez okundu.
Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kurban Bayramı arefesinde ilçeye kurulan kurban satış pazarını ziyaret etti. Kurban Pazarında esnaf ve vatandaşların Arefe ve bayramlarını kutlayarak, hayırlı alışverişler temennisinde bulunan Başkan Esat Öztürk, esnaf ve vatandaşlara çikolata ikramında bulundu. Kurban Pazarı ziyaretinde açıklamalarda bulunan Başkan Öztürk; “ Öncelikle Yahyalı’daki hemşehrilerimizin, Türkiye ve yurtdışında yaşayan hemşehrilerimizin, soydaşlarımızın, dindaşlarımızın hem arefelerini hem de yarın idrak edeceğimiz bayramlarını tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah bizleri, sağlık, sıhhat, afiyet ve huzur içerisinde nice nice bayramlara kavuştursun diye dua ediyorum. Benim öncelikle bir teşekkürüm var. Burada emeği geçen Fen İşleri Müdürlüğümüze, Temizlik İşleri Müdürlüğümüze, Zabıta Müdürlüğümüze, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze ve veteriner kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Bu bayram vatandaşlarımıza daha derli toplu daha disiplinli bir kurban pazarı ve kurban kesim noktası tahsis ettik. Arefe Gününde pazarımızı gezdik. Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık satan hemşehrilerimizle görüştük. Onlarında memnuniyetini görünce bizde mutlu olduk. Bu bayram bir takım tedbirler aldık. Zaman zaman kurban kesim sırası ile ilgili sıkıntılar olduğu konusunda duyumlarımız vardı. Bizde bu bayram buna itina gösterdik. Bu bayram kesim sırasını kamera kaydı altına alarak listeledik. Bu sıraya kesinlikle riayet edilecektir. Hemşehrilerimizden bir istirhamım olacak. Lütfen yaşını doldurmayan hayvanları kurbanlık olarak satmasınlar. Maalesef kurban yaşını doldurmayan hayvanları buraya getirmişler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. İnşallah önümüzdeki bayramdan itibaren pazarımıza nizamiyeden alacağız. Artık pazarımıza tek noktadan giriş yaptırarak, yaşı gelmemiş büyükbaş hayvanların kurbanlık olarak satılmasına izin vermeyeceğiz. Ben, bu vesile ile idrak edeceğimiz Kurban Bayramını tebrik ediyorum. Dünya coğrafyasında yaşayan tüm Müslüman Kardeşlerimin bayramı mübarek olsun.” diye konuştu.