BAŞKAN ÖZTÜRK HAFIZ ADAYLARINI ÖDÜLLENDİRDİ

28 Ağustos 2015 - 597 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi tarafından ilçede yaptırılan Kültür Evi’nde faaliyet gösteren Yahyagazi İlmi ve Fikri Araştırmalar Merkezi’nin açtığı yaz kuran kursunda hafızlık eğitimine başlayan öğrenciler ödüllendirildi. Yaz aylarında 35 öğrencinin eğitim aldığı Yaz Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimine geçen ve bir yıl boyunca eğitimlerine devam edecek olan Niyazi Özkan ve Eren Seyis adlı öğrenciler Hocaları Mehmet Soydan ile birlikte Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyarette genç hafız adayları Başkan Esat Öztürk ‘e Kur’an-ı Kerim’ den bölümler okudular. Hafız adaylarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, çocukların gelişimlerinde kendilerinin de katkısı olduğu için mutlu olduklarını belirtti. Başkan Öztürk; “Peygamber Efendimiz (sav) “ Benim ümmetimin en şereflisi hafız olanlardır” diyor. İnşaallah sizde hafızlığa ilk adımı atmış oldunuz. Büyüklerimiz ne derler “marifet iltifata tabidir”. Belki bir belediye tarihinde biz ilkleri yapıyoruz. İlk olarak hafızlığa başladığınız için bir abiniz olarak bende, o kurumdan o meslekten geldiğim için, sizleri ödüllendirmek istedim. Ben hafız değilim ama her zaman olmayı arzu ettiğim bir şeye, siz başlamış oldunuz, temelini atmış oldunuz. Sizi tebrik ediyorum. Hocanızı tebrik ediyorum. Ağzınız düzgün bir defa çok çok tebrik ediyorum. Her kim tecvidi ve mahreci öğrettiyse size, ben onu da tebrik ediyorum. İnşaallah ben bu altını, sizlere teşvik olsun diye hediye ediyorum.” diye konuştu. Eğitim konusundaki her türlü desteklerinin devam edeceğini söyleyen Başkan Esat Öztürk, öğrencilerden hafızlık eğitimlerinin tamamlayacaklarının sözünü aldı. İleriki dönemlerinde de genç hafız adaylarından Kur’an dinlemek istediğini de ifade etti.