YATILI KIZ KURAN KURSU TEMEL ATMA TÖRENİ

14 Ağustos 2015 - 702 kez okundu.
Yahyalı’nın Çiğilli Mahallesi’nde hayırseverler tarafından yaptırılacak olan Yatılı Kız Kuran Kursu’nun temeli törenle atıldı. Arsası Yahyalı Belediyesi Meclis Üyemiz Mehmet Çopur tarafından bağışlanan, yapımı ise Hafız Ali Bayansar tarafından üstlenilen Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun temel törenine, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende selamlama konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kur’an Kursu’nun yapımında emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi. Başkan Öztük “Büyüklerimiz ne güzel söylemişler. Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday yetiştirin, On yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç yetiştirin, Yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. Bugün burada temelini attığımız Yatılı Kız Kur’an Kursundaki gayemiz yüz yıl sonrasını düşündüğümüz için olsa gerek. Allah’a hamdolsun ilçemiz Makarrı Ulema , evliyalar diyarı, şüheda burcu, hafızların menbağıdır. Yahyalı insanı hayırseverdir. Yahyalı insanı kadir şinastır. Ben huzurlarınızda Yatılı Kız Kur’an Kursu’muzun arsasını bağışlayan çok kıymetli meclis üyemiz Sayın Mehmet Çopur Bey’e, bodrum kat, zemin kat ve birinci katın yapımını üstlenen çok kıymetli hayır severimiz Hafız Ali Bayansar’ a, Mimar Sami Üstündağ kardeşime, Mühendislerimize teknik arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır, hizmet edendir prensibinden hareketle Belediye hizmetlerimiz insan merkezli, dua almaya odaklı devam ediyor. Temelini atacağımız Yatılı Kız Kur’an Kursumuzun mahallemize, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. ” diye konuştu. Kayseri İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer’de konuşmasında Kur’an Kursu’nun hayırlara vesile olmasını dileyerek şunları söyledi. “ 2003 yılında Kocasinan Müftülüğüne başladığımda 23 olan Kur’an Kursumuz vardı. 2012 yılında teslim ettiğimde 81 Kur’an Kursu ile görevi teslim ettim. O zamanlar başlattığımız her mahalleye bir Kur’an Kursu sloganımıza sağ olsun Esat Başkan çok destek oldu. Yahyalı dendiği zaman Kur’an akla geliyor, takva, iyilik ve hayırseverler akla geliyor. Bu güzel hizmetin hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” diye konuştu. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ise konuşmasında Kur’an Kursunun yapılması için arsa bağışı yapan Yahyalı Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Çopur’a ve kursun yapımını üstlenen hayırsever Ali Bayansar’ a teşekkür etti. Kaymakam Esen; “Buraya geldiğim günden beri büyük bir mutlulukla hayırseverinin bol olduğu bir vilayette ve onun bir ilçesinde görev yapıyorum. Bende dolayı mutluyum. Allah’a şükürler oldun. İnşaallah Rabbim hep güzellikleri yaşatmak, güzelliklere şahit olmak için bizleri bir araya getirsin. Bu Kur’an Kursu Yahyalı’nın bütün mahallerine hizmet edecek. Memleketimizin güzel ahlakla yetişen nesillere ihtiyacı var. Kur’an Kursumuzda buna vesile olacaktır.” diye konuştu. Hep birlikte edilen dua’ nın ardından Kur’an Kursu’nun temeline ilk harç Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Kayseri İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer, hayırseverler Mehmet Çopur ve Ali Bayansar tarafından konuldu.