YAHYALI'YA YAPILACAK YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

16 Ocak 2016 - 562 kez okundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2016 yılının planlanması için tüm ilçeleri tek tek ziyaret ederek ihtiyaç ve talepleri aldı. Sarız’la başladığı yatırım toplantılarını Yahyalı ile tamamlayan Başkan Çelik, Büyükşehir’in gücü ve desteğiyle ilçelerdeki hayat standartlarını daha da iyi hale getirmeye devam edeceklerini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yahyalı girişinde İlçe Belediye Başkanı Esat Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Büber ve beraberindekilerce karşılandı. İlk ziyaretini Kaymakamlığa yapan Başkan Çelik, Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ile bir süre görüştü. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar nedeniyle Başkan Mustafa Çelik’e teşekkür eden Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, şehirlerdeki modern hizmetlerin ilçelerine gelmesinden mutluluk duyduklarını belirtti. Belediyeciliğin en iyi yapıldığı ilin Kayseri olduğunu da ifade eden Kaymakam Esen, Kayseri’de görev yapmanın mülki idare amirleri için bir şans olduğunu söyledi. İlçe Kaymakamı Esen, Yahyalı Belediyesi’nin de gündeminde olan Kapuzbaşı Şelalesi yolunu kısaltacak projeye destek beklediklerini de dile getirdi. Başkan Mustafa Çelik de Sarız ile başladıkları ilçelerdeki yatırım toplantılarını Yahyalı ile bitirdiklerini ifade etti. Yahyalı’nın kendisine yeterli ilçelerin başında geldiğini vurgulayan Başkan Çelik, "Maden kaynakları, enerji, turizm, tarım ve hayvancılıkta ilçemiz iyi durumda. Ekonomik kaynakların yanı sıra bir ilçede olması gerekenlerin başında sosyal donatılar da geliyor. Bütün ilçelerimizde bunları yapıyoruz" dedi. Başkan Mustafa Çelik, kaymakamlık ziyaretinin ardından yaya olarak Yahyalı Belediyesi’ne geçti. Güzergahtaki esnafları ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çelik, Yahyalı Belediyesi önünde çiçeklerle karşılandı ve Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, "Büyükşehir Belediye Başkanımız gayretli, pratik ve modern teknolojiyi uygulama konusunda maharetli bir Başkan. İlçemize yaptığınız güzellikler nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Mustafa Çelik de sık sık dile getirdiği ‘İnsanları doğdukları yerde doyuralım’ sözünün altını çizerek, "İnsanların doğdukları yerde mutlu olduklarını biliyoruz. Biz de mutlu oldukları yerde yaşamaları için ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. İlçemizin ihtiyaç ve taleplerini alarak; kısa, orta ve uzun vadede neler yapılması gerektiğini planlayacağız" diye konuştu. Ziyarette İlçe Belediye Başkanı Öztürk, Başkan Çelik’e Yahyalı Halısı hediye etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik daha sonra Belediye Meclis Salonu’nda yapılan yatırım toplantısına katıldı. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Bürokratları, Yahyalı Belediyesi Meclis Üyeleri ile birim müdürleri iştirak etti. Toplantıda, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında yaptığı yatırımlar ve 2016 yılı için talep ettikleri hizmetlerle ilgili sunum yaptı. Detaylı bir çalışmanın gerçekleştirildiği yatırım toplantısının ardından Başkan Çelik ve beraberindekiler Büyükşehir Belediyesi’nce Yahyalı’ya yapılmakta olan Sosyal Yaşam Merkezi’ne geçtiler. Sosyal Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulunan Başkan Çelik, buradan AK Parti İlçe Teşkilatı’na geçerek İlçe Başkanı Ahmet Büber ve partililerle görüştü. İlçe Başkanı Büber Başkan Çelik’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve "Başkanımızla her zaman gurur duyuyoruz" dedi. Başkan Çelik de ilçede gerekli tespitleri yaptıklarını ve ihtiyaçların bir planlama halinde giderileceğini kaydetti. Cuma namazını Yahyalı Camii Kebir’de kılan Başkan Mustafa Çelik, namazın ardından cenaze namazına katıldı ve cenazeyi omuzlayarak bir süre taşıdı. Buradan Yahyalı için önemli olan bir başka projeye geçen Başkan Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğü Gözbaşı Park ve Mesire Alanı çalışmalarını yerinde inceledi.