YAHYALI’DA OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİYLE TOPLANTI YAPILDI

22 Eylül 2016 - 929 kez okundu.
Belediye Başkanımız Sn. Esat Öztürk 'ün makamında Öğrenci taşımacılığı yapan okul servis şoförleri ve Emniyet birimleriyle toplantı yapıldı. Taşıma usul ve esaslarının konuşulduğu toplantıda taraflar karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Belediye Başkanımız Sn. Esat Öztürk, yaptığı konuşmada” 2016-2017 Öğretim yılında öncelikle hayırlı olsun sezonun başındayız. Büyükşehir Belediyesine bağlanınca bir anda sıkıntıları çözmek imkansız oldu şuanda S1 belgesiyle öğrenci taşıyor servislerimiz. Bu ay Büyükşehir Meclisimizde bu konuyla ilgili görüşmelerimiz oldu. Önemli olan öğrencilerimiz bize Allah'ın emaneti yavrularımız, Anne baba okul servisi olarak öncelikle size emanet ediyor, okulda öğretmenlerimize emanet ediyorlar, yani bu kadar güzelliğe bir tane sıkıntı bir çuval inciri berbat ediyor. Bu sıkıntıyı duyuyorsunuz televizyonlarda öğrenciden kaynaklanan, servisten kaynaklanan sıkıntılar. Biz gelin şöyle yapmış olalım öğrenci velilerimiz ne olur koltuk sayılarını sorsunlar, sadece parasıyla değil öğrencisini emanet ettiği servise kaç koltukla taşıma yapıyorsun diye sorsunlar. Bu kamuoyuna aynı zamanda bir mesaj hem de bu konuda dikkatlerini çekmek adına altını kalın çizgilerle çiziyoruz. Müzik konusunda duyarlı olsunlar bu toplantı vesilesiyle bir öğrenci velilerine mesaj olsun. Yani okul servisinde müziğe duyarlı olsunlar, kanunen 26 yaşından küçük kesinlikle şoför olmamalıdır yönetmelik gereği bu konuda da dikkat edilmesi gerekiyor. Bu konuda da öğrenci velileri şoförün 26 yaşından küçük olmamasına dikkat etmeleri gerekiyor. Emniyetimizin gerekli denetimleri yapıyorlar araçların da 12 yaşından küçük olmaması gerekiyor. Biz belediye olarak ne yapacak diyorsanız Büyükşehir Belediyesi bize yetki devri yapacak öncelikle S belgesi verecek sonrasında da denetim konusunda ilçelerde biz yapmış olacağız zabıtamız marifetiyle. Benim istirhamım 2016-2017 eğitim öğretim yılında siz okul servis şoförlerinden bu sektörden ekmek parası kazananlardan öğrencilerimizin güvenliği başta söylediğim gibi bu çocuklar bize emanet. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Siz şoförler sıkıntıya kalırsanız biz sıkıntıya kalırız zaten ilçelerimiz her yıl göç veriyor elimizdeki mevcut insanların değerini bilelim. Şunu da söylemem lazım Belediyemiz yıllardır fakir öğrencilerimizin taşımayla ilgili bir takım görevleri yapıyor, aslında görevimiz değil tamamen vicdani bir görev okul servisleri çıktığından beri sizin ekmeğinize mani olmak istemem ben masrafa talip biri değilim istersem ücretsiz Belediye servisini çıkartmaya bilirim ama hizmete talip biri olduğum için sırf Allah rızası için fakir öğrenci velilerine yardımcı olmak amacıyla bu hizmeti yapıyoruz.” Diyerek sözlerine şu şekilde devam etti; “ 2016 2017 Eğitim Öğretim yılında kazasız belasız size de bol kazançlı öğrencilerimiz açısından başarılı bir yıl diliyorum.” İfadeleriyle sözlerini bitirdi. Yahyalı İlçe Emniyet Müdür Vekili Sn. Mehmet Çetin okul servis şoförlerine şunları söyledi “ benim tek istediğim sizden birbirimize yardımcı olalım hem öğrenci velilerine hem kendinize hem polise, başkanımın da dediği gibi bizim burada amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek, bizden daha çok siz servis şoförleri birbirinize yardımcı olun çünkü bizim en çok yaşadığımız sıkıntı bunlar” diyerek 2016-2017 Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. Toplantıda servis şoförleri, Emniyet birimleri ve Belediye Zabıta ekipleri karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak toplantı sona ermiştir.