YAHYALI’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMALARI

25 Kasım 2016 - 697 kez okundu.
Yahyalı'da 24 Kasım Öğretmeler Günü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, Yahyalı Belediyesi’nin tarafından Ömer Emine Akın Anadolu Lisesi’nde düzenlediği ağaç dikme etkinliği ile devam etti. Ağaç dikme etkinliğine katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, burada yaptığı konuşmada ilçede ve ülkemizdeki tüm öğretmenlerin günü kutlayarak “ Bugün anlamlı ve özel bir gün. Bu nedenle ilçedeki bütün okullarımızın öğretmenler odalarına, çiçeğimizi gönderdik. Buradan İlahi rahmete kavuşmuş ve şehit olmuş öğretmelerimizi rahmetle anıyoruz. Onların ruhlarına da bir Fatiha gönderiyoruz.” dedi. Marifetin iltifata tabi olduğunu belirten Başkan Öztürk, öğretmelere iltifat edilmesi gerektiğini belirterek “ Bana bir harf öğretenin, 40 yıl kölesi olurum diyen Hz. Ali (RA), bizim en büyük örneğimizdir.” dedi. Konuşmasına Yahyalı Belediyesi’nin ilçede eğitime verdiği katkıdan bahseden Başkan Esat Öztürk; “ Geçen sene öğretmenler günü münasebeti ile hatıra ormanı dikmiştik. Bugünde burada bir güzelliğimiz olsun istedik. Her sene farklı farklı okullarımızda çalışmalarımız oldu. Mustafa Koyuncu Fen Lisesi’nde, Yahyagazi Anadolu Lisesi’nde, Hacı Hasan Efendi İmam Hatip Ortaokulu’nda çevre düzenlemeleri yaptık. Bu yılda Ömer Emine Akın Anadolu Lisesi’ne güzelliğimiz olsun istedik. Kayseri’de görmüş olduğumuz belediyecilik anlayışından dolayı, öğretmelerimizden, okullarımızdan talep gelmese de sorunlu gördüğümüz okullarda çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu. 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri Yahyalı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezinde düzenlenen yemekli kutlama programı ile devam etti. İlçede görev yapan ve emekli olan öğretmenlerin katıldığı programda konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, eğitimde hiçbir zaman emeklilik olmayacağını, emekliliğin mezara girildiği gün başlayacağını belirterek “ Büyüklerimiz, eğitimde 3 şeyin başarı getireceğini söylemişler. Bunlar, öğrencinin hevesi, babanın kesesi ve en önemlisi öğretmenin nefesi. Yavrularımız için, geleceğimiz için, ilçemiz için, sizlerin nefesi gerçekten çok kıymetli. Sizin değerinizi Allah biliyor, sizde mutlaka bilin. Geleceğimizi sizlere emanet ediyoruz. Binlerce kez sizlerin ellerinden öpüyorum.” dedi. Belediye Başkanlarının görevinin yasa ile belirtilenlerden çok daha fazla olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “ Belediye Başkanı ilçenin turizminden, ticaretinden, ekonomisinden, eğitiminden sorumudur. Sadece yol, kaldırım ve temizlik yapan eski belediye başkanlığı anlayışı çok eskilerde kaldı. Bir ilçede belediye başkanı, herşey demek. Çünkü biz halkın hizmetkârıyız. Belediye Başkanında; hedef olacak, azim olacak ve birazda hazım olacak. Cenab-ı Allah bizlere hayırlı ömürler vererek nice öğretmenler günümüzü birlikte kutlamayı nasip etsin. ” şeklinde konuştu. Programda Başkan Esat Öztürk, ilçede emekli olan öğretmenlere 24 Kasım Öğretmeler Günü münasebeti ile hediye takdim etti.