YAHYALI’DA KURAN' DAKİ GENÇLER VE GENÇLİK DEĞERLERİ KONUŞULDU

1 Mayıs 2016 - 736 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında “Kur'an' daki Gençler ve Gençlik Değerlerimiz “ konulu bir konferans düzenledi. Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezinden düzenlenen konferansa Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve sanatçı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demirci konuşmacı olarak katıldı. Yaklaşık 700 kişinin dinleyici olarak katıldığı konferansta konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, gençlere ve gençlik değerlerine çok önem verilmesi gerektiğini, toplumun geleceğinin gençlere bağlı olduğunu, altın bir nesil yetiştirmek için gereken çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Öztürk “ 2016 yılı gençlik ve belediyeler yılı ilan edilmişti. İlkini işin ehli, ilim adamımız Mehmet Emin Ay ve Mustafa Demirci hocalarımızla başlatmış oluyoruz. Yol, kaldırım, park ve bahçe, imar ve şehircilik işi her belediye başkanının yapacağı işlerdir. Ancak; bizim farkımız gençler ve gençlik değerlerimize çok ama çok önem vermek olmalı. Yüce Allah’ın bizlere tertemiz olarak emanet ettiği gençlerimizi, modern çağın yetimleri ve yalnızları haline getirmemeliyiz. Topluma hayat veren kan damarları mesabesindeki en büyük hazinelerimizden biri gençliktir. Gençler; toplumların geleceğidir. Toplumlar, kendi değerlerine sahip çıkabilecek fertler yetiştirmek ve böylece geleceklerini garanti altına almak zorundadır. Gençlik, cemiyetin güç kaynağı ve toplumun devamını sağlayan ilahî bir emanettir. İslam gençlik dinidir. İslam gençlerin sırtında yücelmiştir. İslam’ ın sancağını taşıyanlar hep gençler olmuştur. Bu din gençlerin ayağa kaldıracağı bir dindir. Aşeri Mübeşşerenin 7 tanesi 30 yaşından önce cennetle müjdelenmiş gençlerdi. Gençlerimize ilgisiz kalamayız. Beyni çökmüş gençler bizim gençliğimiz olamaz. Duru ve berrak tertemiz beyinli gençlik istiyoruz. Allah için ihtiyarlayacak gençler istiyoruz. Gençlerimizin kadir ve kıymetini bilmeliyiz. On yılda on beş milyon genç yarattık her yaştan diyenlere inat, zamanımızın Mus’ablarını, Eneslerini, Aişelerini, Fatihlerini yetiştirmeliyiz. 21 günde dil öğrenen Hz. Zeydi örnek alan, 5 yaşında ata binip kılıç kuşanan, 14 yaşında padişah olan, 21 yaşında gemileri karadan yürüterek İstanbul’u fetheden fatihi örnek alan bir gençlik istiyoruz. İslam dünyasında akan gözyaşlarına mendil, açılan yaralara merhem olacak, Ümmet-i Muhammed’in yüzünü güldürecek bir gençlik için; Yüce Mevla’nın; “onlar rablerine inanmış birkaç genç yiğitti. Biz de onların hidayetlerini artırmıştık. “ Methine mazhar olan, Ashap-ı Kef, gençliği olabilmek için gece gündüz demeden kurum olarak bizler, Müslümanlar olarak hepimiz, çok ama çok önem vermeliyiz.” diye konuştu. Yaklaşık iki saat süren konferansa konuşmacı olarak katılan Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ve sanatçı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demirci, Kur'an' daki Gençler ve Gençlik Değerleri konusundaki düşüncelerini Yahyalılarla paylaştı. Ayrıca Mustafa Demirci programda söylediği ilahilerle izleyicilerin ruhunu okşadı.