YAHYALI’DA İMAR UYGULAMALARI DEVAM EDİYOR

10 Kasım 2017 - 849 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi, ilçenin Çiğilli Mahallesi’nde 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesine istinaden yaptığı imar uygulama çalışmasının ardından, arazi sahiplerine yeni tapularını dağıttı. Belediye Meclis Salonunda yapılan tapu dağıtım törene Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve bölgedeki arazi sahipleri katıldı. Törende konuşan konu ile ilgili konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 18 bin m² lik bir alanda yapılan imar çalışmasının, ilçenin daha düzenli ve modern olması için gerekli olduğunu belirterek “ Ameliyat olmak insanın hiçbir zaman hoşuna gitmez. Hoşuna gitse de gitmese de ameliyat olur. Davulla zurnayla ameliyata gireni görmek, mümkün değildir. İnsanlar Ameliyat bitip sağlığına kavuşunca da, doktora dua edip, Allah’a şükür ederler. 3194 sayılı İmar Kanunun 18. Maddesi’ de bir beldenin, bir ilçenin ameliyatı gibidir. Yapılaşmış, kaçak yapıların çok olduğu yerlerde, 18. Maddeyi uygulamak oldukça zordur. Ama yapılanmamış, bakir yerlerde uygulamak oldukça kolaydır. Tapusu dağıtacağımız yerlerde yapılaşma az olduğu için, kafamız fazla ağrımayacak. Belediye İmar uygulama çalışması ile vatandaşın üzerinden maddi yükünü alarak, daha imarlı, daha düzgün bir ilçe sunacaktır. Keşke bundan 50 sene önce Büyükşehir’e bağlanmış olsaydık. Bu sıkıntıları çekmezdik. Evlatlarımıza daha iyi bir Yahyalı, imarlı bir Yahyalı bırakmak istiyorsak, yapılan bu çalışmaya mani olmamamız lazım. İmar çalışmasından doğan ufak tefek pürüzleri birlikte aşabiliriz.” diye konuştu. Konuşmanın ardından Başkan Esat Öztürk tarafından arazi sahiplerine tapuları dağıtıldı.