YAHYALI’DA İLK KURBAN BAĞIŞINI BAŞKAN ÖZTÜRK YAPTI

17 Ağustos 2016 - 635 kez okundu.
Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Sn. Şahin Güven, Yahyalı’ya hem diyanet personelleriyle gündemdeki konuları konuşmak hem de vekalet yoluyla kurban bağışı kampanyasını başlatmak için Yahyalı’yı ziyarette bulundular. Ziyaret sonrası Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü makamında ziyaret eden Sn Güven, Yahyalı Ulu camii avlusunda şunlardan bahsetti; Şu anda Yahyalı da personelimizle görüşmek için onlarla gündemdeki konuları konuşmak için buraya geldik ve sağ olsun Yahyalı belediye başkanımız kıymetli büyüğümüz Esat abimiz ilk olarak burada Yahyalı ilçemizde diyanet vakfımızın Yahyalı şubesinde başlayan vekalet yoluyla kurban kesemi işlemine bir kurban bağışlayacak bundan dolayı da hem Yahyalı halkımıza hem Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.” Dedi. Teşvik ve örnek olma adına ilk vekalet yoluyla kurban bağışını yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, konuşmalarına şöyle devam etti “Saygı değer müftüm öncelikle Yahyalımıza Hoş geldiniz, safalar getirdiniz, sizi Yahyalı’mızda görmekten guru duyuyoruz. Öncelikle Yahyalı’mızın banisi Yahyagazi hazretleri türbesinin hemen yanındayız, tarihi ulu camimizin de avlusundayız. Burada güzel bir stant açılmış, Diyanet İşleri Başkanlığımıza biz her yönüyle güveniyoruz. 14 yıl bu teşkilatta görev yapmış bir kardeşiniz olarak şeref duyuyorum. Tabi yurt içindeki ve yurt dışındaki kurban bağışlarıyla ilgili biz diyanet teşkilatımıza gerçekten güveniyoruz samimi olduğuna inanıyoruz itikatta, ibadette ve amelde her yönüyle güvendiğimiz bir kurumumuza ben teşekkür ediyorum. Yahyalı’mızda da ilk bağışı şahsıma ait belediyemizle ilgisi yok bunu vererek örnek olalım diyoruz. Tabi ki sadakayı gizli veriniz zekatı açık veriniz diyor hadisi şerifte ama kurbanı da ben bu manada açık vererek teşvik olsun diye İnşallah bunu vereceğim. Ve bu organizasyonu düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.” Diyerek konuşmalarını tamamladı. Konuşmalarından sonra İl Müftüsü Sn. Güven, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztük ’e teşvik ve örnek olması adına yapmış olduğu kurban bağışından dolayı teşekkür ederek Yahyalı halkının da vekalet yoluyla kurban bağışına destek vermeleri için çağrıda bulundular.