YAHYALI'DA 102. YILINDA ÇANAKKALE RUHU ANLATILDI

21 Şubat 2017 - 635 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi Kültür Ve Sanat Etkinlikleri kapsamında "102. Yılında Çanakkale Ruhu" konulu konferans düzenledi. Yahyalı Kadın Ve Gençlik Merkezinde vatandaşlara ve öğrencilere verilen konferansa konuşması olarak Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci katıldı. Konferansta selamlama konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Çanakkale deyince akıllara M. Akif Ersoy'un geldiğini, onu rahmetle andığını belirterek, Akif'in Çanakkale Şehitleri için yazdığı şiiri okudu. Konuşmasına Çanakkale Zaferinin önemine vurgu yaparak devam eden Başkan Öztürk; " Kahraman bir ecdadın torunları olduğumuz için, ayrı ayrı şükretmemiz lazım. Cenabı Allah ecdadımıza layık evlatlar ve torunlar olmayı bizlere lütfetsin. Çanakkale; kanla yazılan destanın adıdır. Çanakkale; mermilerin yağmur gibi yağdığı yerdir. Çanakkale; kınalı kuzuların şehit düştüğü topraklardır. Çanakkale; şanlı mücadelenin adıdır. Çanakkale; haç ile hilalin savaşıdır. Çanakkale' yi her birimiz dinlemişizdir. Çanakkale'yi bugün Çanakkale sevdalısı Ahmet Nedim Kilci hocamızdan dinleyeceğiz." şeklinde konuştu. Başkan Öztürk, Yahyalı Belediyesi olarak hayatı kolaylaştıran, insan odaklı, insaflı yönetim anlayışıyla, gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Öztürk, sosyal ve kültürel belediyeciliğin gereği olarakta bu tür faaliyetlere devam edeceklerini sözlerine ekledi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci, Çanakkale Şehitlerini anlamanın zor olduğunu, 35 bine yakın insanı Çanakkale'ye bizzat götürdüğünü ve orada bir şey anladığını belirterek, "Şehitlerimizi anmayı artık bırakmalıyız. Artık şehitlerimizin bu vatan için neler yaptıklarını, anlamaya çalışmalıyız. Bir Mehmetçik alnından vurulup vatan toprağına düştüğünü gün değil, unutulduğu gün ölüyor." dedi. Konferansında Çanakkale Ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu söyleyen Kilci, " Bizim burada toplanmamızı sağlayan Çanakkale Ruhu, gelecek nesillere aktarılmazsa hiçbir ehemmiyeti yok. Çanakkale Gelibolu Yarımadası'na alışveriş için gidilmez, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'na gezelim diye gidilmez, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'na saatlerce selfi çekilmek için gidilmez, Çanakkale Gelibolu Yarımadası'na sosyal medyaya katalog çekilmek için gidilmez. Bunun maneviyatını hissetmeden, sadece kuru kuru gezdik geldik diyeceğinize hiç gitmeyin, bu çok daha iyi. Çanakkale'yi yaşayın, Çanakkale'nin ziyaret yeri olduğunu unutmayın." dedi. Çanakkale Savaşının asırlardır yorgun düşmüş bir milletin varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşı olduğunu ifade eden Ahmet Nedim Kilci, Çanakkale harbinin en yaşlı gazisi Hüseyin Kaçmaz' ın ‘Memleketimin toprağı döşek, gökyüzündeki ay ve yıldızlar yorgan, taşı ise yastık oldu." sözlerini hatırlatarak; " Bu kahraman şehitlerimizi asla unutmayalım ve gelecek nesillerimize Çanakkale ruhunu iyi aktaralım." ifadelerini kullandı. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Okutmanı Ahmet Nedim Kilci' nin tarihi materyaller ve slaytlar eşliğinde gerçekleştirdiği konferans katılımcıların büyük beğenisini topladı.