YAHYALI MEZARLIKLARINDA ÇEVRE DÜZENLEMESİ BAŞLADI

6 Nisan 2017 - 852 kez okundu.
İlçemiz mezarlıklarındaki düzenleme ve yenileme çalışmaları bahar aylarıyla birlikte hız kazandı. Göreve geldiği günden bugüne kadar, ilçedeki mezarlıkların çevre düzenleme çalışmalarına büyük önem veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Çiğilli Mahallesi Kitirli mezarlığında devam eden mezarlık yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. İnceleme sırasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler Başkan Esat Öztürk " Bir taraftan yaşayan insanlarımız için ilçe içerisini imar ederken, bir taraftan da rahmetle yad ettiğimiz annemiz, babamız ve akrabalarımızın yattığı mezarlıkları güzelleştirmemiz lazım. Geçtiğimiz yıllarda , Fen İşleri Müdürlüğümüz, mezarlıklarımızın ihata duvarı ile ilgili çalışmalar yapmıştı. 2017 bahar mevsiminin gelmesi ile birlikte mezarlıklarımızın yollarını kilitli taş ve bordür ile düzenliyoruz. Kayseri'de belediyecilik yaparken, ilçeye geldikçe mezarlıklarımızın durumuna çok üzülüyordum. Ama mezarlıklarımızı düzenlemeyibana bana nasip ettiği için Cenab-ı Allah'a hamd ediyorum. İlk olarak Kitirli Mezarlığımızın yollarını ve çevre düzenlemesini yapıyoruz. Bundan sonraki aşamada, 2017 yılı içerisinde Gazibeyli, Fetullah ve diğer mahallelerimizde bulunan mezarlıklarımızda çalışmalar yapacağız. Mezarlıklarımızda, belediye dokunuşu mutlaka olacak. Yahyalı hemşehrilerimden, istirham ediyorum, mezarlıklarımızı hoyratça kullanmasınlar. Belediye olarak bu konunun üzerinde titizle duracak, mezarlıkların hoyratça kullanımına müsaade etmeyeceğiz. Nüfusumuz arttıkça mezar ihtiyacımızda artacak. Şehir standartlarını ilçemize getirmenin mutluluğunu da yaşıyorum. İnsanlarımız güle güle kullansınlar." diye konuştu.