YAHYALI DOĞALGAZA KAVUŞTU

19 Ekim 2018 - 1217 kez okundu.
İlçemizde, bir yıldır süren altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Doğalgaz kullanılmaya başlandı. 2017 yılının Ağustos ayından itibaren Kayserigaz tarafından sürdürülen altyapı çalışmalarını tamamlanmasıyla başlayan başvurular neticesinde ilk abonelik başvuruları onaylanan hanelerin gaz açma işlemi gerçekleştirildi. Doğalgaz kullanımına başlayan ilk evin kombi ve ocağı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Kayserigaz Genel Müdürü Adem Dincay tarafından açıldı. Seydili Mahallesi’nde oturan Durmuş Kılavuz ve Ailesi, doğalgaz kullanan ilk aile oldu. Burada basına açıklamalarda bulunan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “ İlçemize doğalgaz gelmesinin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle hizmetlerinden dolayı Kayserigaz Genel Müdürüne, Müdür Yardımcılarına ve tüm personeline teşekkür ediyorum. İlçemize doğalgazın gelmesi konusunda başta Enerji Bakanlığı, EPDK olmak üzere birçok kurumun emeği var. Onlara da teşekkürü bir borç biliyorum. Ben, doğalgaz sevincini ikinci kez yaşıyorum. İlkini Kayseri’de görev yaptığım yıllarda yaşamıştım. Şimdi de ikinci kez aynı heyecanı ana kucağım, baba ocağım, memleketimde yaşıyorum. Çevreci, ekonomik ve konforlu yakıtı ilçemizdeki insanların da kullanmaya başlaması, bize ayrı bir mutluluk veriyor. Bu nimet, buraya gelene kadar mesai arkadaşlarımız ve halkımızla beraber birçok sıkıntılar çektik. Vatandaşlarımız toz toprak içinde kaldı. EPDK, bize asfalt ve parke bozma bedeli ödemedi. Biz kendi kaynaklarımızla yollarımızı yapıyoruz. Çalışmalarımız halen devam ediyor.” diye konuştu. Kayserigaz Genel Müdürü Adem Dincay’ da açıklamasında doğalgazın Yahyalı İlçesine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, her yıl bir ilçeyi doğalgaza kavuşturdukları söyledi. Dincay; “ 2015 yılında ilk olarak Develi, 2016 yılında Bünyan, 2017 yılında Yeşilhisar ve söz verdiğimiz gibi 2018 yılı kışı gelmeden öncede Yahyalı’yı doğalgazla kavuşturduk. Bizim çocukluğumuz kömürlü evlerde geçti. Kömürün zorluğunu biliyoruz. Onun için, bizimde en büyük mutluluğumuz halkımıza doğalgazın arzını sağlamak ve onların mutlu olduklarını görmektir. Bu işler kolay olmuyor. Tam 25 milyon TL bir yatırım yaptık. Doğalgaz en temiz, en ekonomik ve en güvenli yakıt olma özelliğine sahiptir. Bunun için belirtilen tedbirlerin mutlaka alınması gereklidir. Başkanımız sağ olsun çalışmalarımızda bize yardımcı oldu. Vaktinde gerekli meclis kararlarını çıkardılar. Bizde doğalgazımızı zamanında ilçemizle kavuşturduk.” ifadelerini kullandı. İlçede ilk doğalgaz kullanıcısı olan Durmuş Kılavuz’ da doğalgazın evinde kullanmaya başlamasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek “Bu hizmetin, ilçeye gelmesinde emeği geçen başta Başkanımız Esat Öztürk ve Kayserigaz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Doğalgaz aboneliği almak için bekleyen vatandaşlarımız da tereddütte düşmesinler. Biran önce aboneliklerini alsınlar.” diye konuştu. Durmuş Kılavuz ve Ailesi, doğalgaz ateşinde yaptıkları ilk kahveyi Esat Öztürk ve Adem Dincay’a ikram ettiler.