YAHYALI BELEDİYESİ’NDEN ALTIN İŞLETME ÖDÜLÜ

22 Aralık 2017 - 785 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi, ilçede örnek olarak seçilen işletmelere Altın İşletme Ödülü vermeye başladı. Belediye tarafından oluşturulan komisyon tarafından seçilerek, çevre ve iş yeri temizliğine önem veren işletmeye her ay verilecek olacak Altın İşletme Ödülü’nün ilk sahibi butik işletmecisi Mehmet Kafalı oldu. Mehmet Kafalı’ ya ödülü Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Ekinci ve AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu tarafından verildi. Yahyalı Belediyesi tarafından esnafların çevre temizliğine olan duyarlılığını artırmak amacıyla başlatılan uygulama hakkında bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “ Bundan sonra her ay ilçemizde Altın İşletme adı altında ödül vermeye başlıyoruz. İlkini bugün Mehmet kardeşimize vereceğiz. Ben kedisini tebrik ediyorum. Belediyemiz tarafından yapılacak olan temizliği, benim işim değil demeyerek, her gün kendisi yapıyor. Kendi işyerinin çevre temizliğine çok önem veriyor. Kardeşimiz bu ödülü hak ediyor diye düşünüyorum. Biz belediyecilik açısında değerlendiriyoruz ama kardeşimizin esnaflığı da ayrı bir güzel. Kardeşimizde birkaç güzellik bir araya geldiği için, bu ödüle kendisi layık gördük. İnşallah bundan sonra da esnaf odamız, meclis üyelerimiz ve Zabıta Müdürlüğümüzden oluşan bir komisyonla, hem müşteri memnuniyeti açısından, hem hijyen açısından hem de tertip düzen açısından değerlendirme yaparak, her ay bir işletmemizi ödüllendireceğiz. Birçok belediyemiz de bu tür uygulamalar yapılıyor. Marifet, iltifata tabi derler. İnşaallah bizde özverili esnaflarımıza iltifat edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Ekinci’nde uygulamadan dolayı Yahyalı Belediyesi’ne teşekkür ederek “ Bizde her esnaf Ahi Evran kültüründe yetişip, bu duruma geliyor. Bütün esnaflarımız titizliğiyle, çevre düzenlemesiyle ve temizliği ile yardımcı olurlarsa memleketimiz için, bizler için büyük hizmet olur. “ diye konuştu. Butik işletmecisi Mehmet Kafalı’ da ödül için Yahyalı Belediyesi’ne teşekkür ederek, temiz bir ilçede yaşamak istediklerini belirterek ve bütün esnafları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.