YAHYALI BELEDİYESİ 2018 YILINDA YAPACAĞI ÇALIŞMALARI ANLATTI

17 Şubat 2018 - 771 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi, 2018 yılında içerisinde ilçede bulunan 41 mahallede yapacağı çalışmaları, düzenlediği yemekli toplantıyla anlattı. Yahyalı Kadın ve Gençlik Merkezinde düzenlenen yemekli toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, AK Parti Yahyalı İlçe Başkanı Esat Türkmenoğlu, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye birim müdürleri katıldı. Toplantı da Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 2014-2017 yılları arasında mahallelerde yapılan belediye çalışmalarını ve 2018 yılında mahallelerde yapılması planlanan çalışmaları slaytlar eşliğinde katılımcılara anlattı. Anlatım sırasında muhtarlarla da istişare eden Başkan Esat Öztürk, muhtarların taleplerini dinledi. Başkan Öztürk sunumun ardından ilçede devam eden Meydan Projesi ve 2018 yılında ilçe merkezine yapmayı planladıkları Yahyalı Gösteri ve Kongre Merkezi’ni görüntüler eşliğinde anlattı. Başkan Öztürk “ İnsanlarımız meydan projesinde neler yapılacağını merakla bekliyorlardı. Meydan projesi tamamlanınca nasıl bir meydana kavuşacaklarını, hazırlanan animasyon filmiyle insanlarımıza anlattık. Gerçekten ilçemiz için çok önemli proje. İlçemizin çehresi değişecek bir proje. İlçe dışından ziyaretimize gelen mimar, mühendis misafirlerimiz projeyi çok beğendiler. İnşaallah çalışmaları en kısa zamanda tamamlayarak, ilçemizi güzel bir görünüme kavuşturacağız” dedi. İlçede sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak güzel bir salonun olmadığını ifade eden Başkan Öztürk “ İlçemizde, önemli sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanabileceğimiz bir salonumuz yok. Biz, bu sorunu çözmek için bir proje hazırladık. Yahyalı Gösteri ve Kongre Merkezi ismini vereceğimiz projemiz, 1000 m² oturum üzerine 2000 m² kapalı alandan oluşuyor. 2.5 milyon TL gibi bir maliyeti olan projenin, %50’sini belediyemiz, %50’sini ise Kültür ve Turizm Bakanlığımız karşılayacak. İnşaallah 2018 yılı Nisan ya da Mayıs ayı içerisinde merkezin ihalesini yapacağız. Merkezin içerisinde fuaye alanı, 600 kişilik konferans salonu, kütüphane, çok amaçlı salonlar, çalışma odaları ve atölyeler yer alıyor. İlçemize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı. Toplantı Yahyalı Belediyesi’nin verdiği yemekle sona erdi.