ULU CAMİİ İFTAR PROGRAMI

2 Temmuz 2016 - 780 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi Kadir Gecesi münasebeti ile ilçe merkezi Ulu Camii avlusunda iftar programı düzenledi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daire Müdürleri, sivil toplum kuruluşları, okul müdürler, Fevzi Çakmak, Camikebir ve Madazı Mahallesi sakinleri ve ilçede yaşayan Suriyeli mültecilerin davetli olduğu iftar programına yaklaşık 1000 kişi katıldı. İftar öncesi Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ile birlikte masaları gezerek davetlilere hoş geldin diyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Suriyeli mültecilerle sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. İftar sonrası davetlilere konuşan Başkan Esat Öztürk, tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesini kutlayarak, iftar programından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Başkan Öztürk “ Bugün çok mutlu bir anımız. Cenab-ı Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Programa katılan her kişiye ayrı ayrı hoş geldiniz diyorum, teşekkür ediyorum. Öncelikle geçtiğimiz günlerde Atatürk Hava Limanında meydana hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırının üst akıllarını, yapanı ve yaptıranı Allah kahretsin diyoruz. Kadir Gecesi’nde biz onlara beddua ediyoruz. Şuan iftarımızı açtığımız Ulu Cami, ilçemizin kalbi durumunda. Burası yapılan yeni düzenlemelerle âdete bir külliye halini aldı. Hemen Camimizin arkasında Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezi açıldı. Bu tesisimizde kadınlarımız ve gençlerimiz için çok güzel aktivitelerimiz olacak. Kadınlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarımız açılacak. Ben buradan bu tesisi ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kültür merkezinin alt kısmına belediyemiz 60 araçlık kapalı otopark yaptık. Ayrıca 5 adet dükkânı yapımını tamamladık. Yakında satışını yapacağız. Elde edilen geliri size hizmet olarak hazırlayacağız. Ayrıca Ulu Camimizde Kaymakamımızın, İş adamlarımızın ve siyasi destekle çok güzel çevre düzenlemesi yaptık. Ve yıllardır atıl durumda bulunun ek ibadet yerinin inşasını tamamlayarak bugün hizmete açıyoruz. Sağ olsun her bir iş adamımızın, esnafımızın burada imzası oldu. İnşaallah bundan sonra ek ibadet yerinde 1500 kişi namaz kılabilecek. Burası artık bir Cuma Camisi gibi olacak. Burası bizim yüz akımız oldu. İnşaallah burada kılmış olduğumuz namazları ve ibadetleri Allah’ımız kabul etsin. “ dedi. İlçeye yapılacak yeni Meydan çalışması hakkında da bilgiler veren Başkan Öztürk “ Meydanımızı Yahyalı’mıza yakışır şekilde düzenliyoruz. Bölgede bulunan dükkânların kamulaştırmasını yaptık. Turizm ilçesine yakışır bir meydanı kazandırıyoruz. İftardan biraz önce proje mimarımız ile bölgeyi gezdik. İnşallah proje kapsamında Kocaçayımızı vaat ettiğimiz gibi havuz ve fıskiyelerle donatacağız. Meydanımız cıvıl cıvıl bir yaşam alanı olacak. Yahyalı her şeye layık. Güzelliklere layık. Bir tek görevimiz var, o da sizleri mutlu etmek.“ şeklide konuştu. Program İlçe Müftüsü Bahri Çam tarafından yapılan dua ve akabinde Ulu Cami ek ibadet yerinde Başkan Esat Öztürk tarafından kıldırılan akşam namazı ile sona erdi.