STAJYER ÖĞRETMENLERDEN BELEDİYEMİZE ZİYARET

7 Nisan 2016 - 610 kez okundu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen atama sistemindeki yaptığı değişiklik ile stajlarını ilçelerinde yapan Yahyalılı Stajyer Öğretmenler, belediyemizi ziyaret etti. Stajyer öğretmenlerin devlet kurumlarını tanımaları için düzenlenen program kapmasında gerçekleşen ziyarette, öğretmenler ilk olarak Yahyalı Belediyesi Meclis Toplantısına katıldı. Meclis toplantısında stajyer öğretmenlere belediye görev ve yetkileri hakkında bilgiler veren Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, 2015 yılında Yahyalı Belediyesi çalışmalarını da slaytlar eşliğinde anlattı. Meclis toplantısının ardından Başkan Esat Öztürk, öğretmen adaylarını makamında kabul etti. Ziyarette kendilerini makamında kabul eden Başkan Öztürk’e teşekkür eden Yahyalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kafalı, stajyer öğretmen uygulanmasında yapılan değişik ile yeni göreve başlayacak olan öğretmenlerin daha iyi bir staj dönemi geçirdiklerini belirterek şunları söyledi. “ Bakanlığımızın yeni uygulaması ile öğretmenlerimiz 6 ay boyunca tercih ettikleri yerde staj yapabiliyorlar. Öğretmenlerimiz 4 gün staj yaptıkları okulda, 1 günde Milli Eğitim Müdürlüğümüzde görev yapıyorlar. Milli Eğitim Müdürlüğümüzde bulundukları günümüzde de bir koordinatör öğretmenimiz aracılığıyla devlet kurumlarını tanımak için ziyaretlerde bulunuyoruz. Geçen hafta Kaymakamlığımızı ziyaret ettik, bu haftada belediyemizi ziyaret ediyoruz. Birçok öğretmenimiz kaymakam, vali görmeden emekli oluyor. Şuandaki projemiz kapmasında belediyemizi ziyaret ederek, belediye ne yapar, neleri yapar onları görmek istedik. Siz de meclis toplantısında, güzel bir anlatımla bunu öğretmenlerimize anlattınız. “ diye konuştu. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’te ziyaretten duygu memnuniyeti dile getirerek, Stajyer Öğretmen Uygulamasında yapılan değişiklikten dolayı Milli Eğitim Bakanlığı’na ve Hükümete teşekkür etti. Konuşmasında, belediye olarak ilçedeki okullara verdikleri destekten bahseden Başkan Öztürk, 20 yıl görev yaptığı Kayseri’deki belediyecilik tarzını Yahyalı’ da da uygulamaya çalıştıklarını ifade ederek, kurumlar arası işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Öztürk; “ Öğretmen adaylarının tercih ettikleri yerde staj yapma şansı veren Milli Eğitim Bakanlığı’mıza ve Hükümeti’mize, sizler adına teşekkür ediyorum. Belediyecilik zevkli ama bir o kadar da meşakkatli bir iş. Zaman zaman kafanızı yastığınıza koyduğunuzda, personelden kırdığım oldu mu, kimin işine yok dedik, niye yok dedik diye düşündüğümüz bir kurum burası. Ama bir eser ortaya çıktığı zaman da, belki tüm yorgunlukların atıldığı bir kurum. Gittiğiniz yerde, Allah yar ve yardımcınız olsun. Milli Eğitime bakış açımızı ben size şöyle özetlemek isterim. Kayseri’de 20 yıl belediyecilik yaptık. Kayseri’de görmüş olduğumuz belediyecilik tarzın da, milli eğitim ya da müdürlerimiz talep etmeden okullarımızı bir dert edindik. Biz ne yaptık derseniz; okulun öğretmenler odasına vardık, bu öğretmenler odası buraya yakışmıyor, değiştirmemiz lazım dedik. Kütüphanesine vardık, burayı değiştirmemiz lazım dedik. Okul bahçesini sevmedik, bizim el atmamız lazım dedik. Böyle bir belediyecilik tarzıyla da Yahyalı’da görev yapmaya devam edeceğiz. Sadece bizim derdimiz, sokak, caddeler, imar, temizlik, su değil. Kurumlarla istişare etmenin ben güzelliğini en iyi Kayseri’de gördüm. Kayseri marka bir şehir oldu. Bu tamamen kurumlar arası işbirliği sayesinde elde edilmiş bir güzellik, bir marka, bir vizyon. İnşallah bizde ilçemizde bu güzelliği devam ettireceğiz. ” diye konuştu. Başkan Esat Öztürk ziyarete gelen öğretmen adayları ile bol bol sohbet ederek, günün anısına öğretmenlere kitap hediye etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından, ziyaret sona erdi.