SANAYİ ESNAFIYLA KARDEŞLİK SOFRASINDA BULUŞTUK

14 Haziran 2016 - 596 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi’nin Ramazan Ayı’nda “ Kardeşlik Sofrası” adı altında gerçekleştirdiği iftar programlarının son durağı Yeni Sanayi Bölgesi oldu. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber, partililer ve Yeni Sanayi Esnafının katıldığı iftar programı Yeni Sanayi Meydanında yapıldı. 300 Sanayi çalışanının katıldığı iftar programında davetlilere selamla konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, programlarına katılan esnafa tek tek teşekkür ederek, onlarla birlikte iftar etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Öztürk “ İftar soframızı, kardeşlik soframızı şereflendirdiğiniz için sizlere sonsuz minnetlerimi arz ediyorum. Elektrik ve elektronik mühendisi olan ama sizler gibi esnaf olan, İl Başkanımızın programımıza katılması da ayrı bir şerefi yad oldu. Esnafın dilinden, esnafın halinden bir anlayan başkanımız var. Teşriflerinden dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yıl ilk iftar programımızı muhtarlarımızla beraber yapmıştık. İkinci iftar programımızı da sanayi esnafımızla yapmak istedik. Malum geçen ramazanlarda yeni mahalle olan köylerimizde kardeşlik sofraları kurduk. Bu yılda ilçe merkezimizde iftar sofralarımızı kurup, merkezde yaşayan halkımızla beraber ramazanın coşkusunu yaşamak istiyoruz. Biz belediye olarak yeni sanayi bölgemizde bazı çalışmalar yaptık. İlk önce temizlik ve çevre düzeni konusunda sıkıntı yaşayan sanayi bölgesinde düzenleme ve temizlik çalışması yaptık. Buradaki çevre ve görüntü kirliliğini çözüme kavuşturduk. Ama siz esnaf kardeşlerimizden bir istirhamım olacak. Özellikle çevre kirliliğine neden olan araçlar konusunda daha duyarlı olmanız gerekiyor. Buna lütfen dikkat edelim. Ayrıca Yeni Sanayi bölgesinde çevre yoldan girişini sağlayan yolumuzu genişleterek düzenledik. İnşallah en kısa zamanda asfaltını da dökerek yol çalışmasını bitireceğiz.” diye konuştu. Sanayi Esnafını, 18 Haziran 2015 Cumartesi Günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ nin katılımları ile gerçekleşecek olan Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezi ile Gözbaşı Parkının açılış törenine davet eden Başkan Esat Öztürk, tesislerin Yahyalı’ya kazandıran Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İlçeye kazandırılacak olan önemli projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Esat Öztürk “ Yeni Devlet Hastanemiz için girişimlerimiz devam ediyor. D.S.İ ‘ ye ait olan 12 dönümlük arazi Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Sağ olsun İl Başkanımızda konuyla yakından ilgileniyor. İnşallah doğalgazı en kısa sürede ilçemize getirmek için çalışıyoruz. Develi - Yahyalı arasındaki yolda genişletme ve düzenleme çalışması da yakında başlayacak.” İfadelerini kullandı. Ak Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’ de konuşmasında bir yeni sanayi esnafı olarak, yeni sanayi esnafı ile iftarda buluştuğu için mutlu olduğunu, teşkilat olarak bütün ilçelerde mahalle iftarlarına ve kardeşlik iftarlarına katılmaya çalıştıklarını ifade ederek, kendileri ile birlikte iftar açan esnaflara teşekkür etti. Program iftar yemeğinin ardından edilen dua ile sona erdi.