KOCAHACILI YOL ÇALIŞMASI

10 Eylül 2015 - 1200 kez okundu.
Belediyemiz, ilçe merkezi ve mahallelerinde başlattığı yeni yol açma ve yenileme çalışmaları kapsamında Kocahacılı Mahallesi’nde yol yapım çalışmalarına başladı. Kocahacılı Mahallesi’ne giderek çalışmaları yerinden inceleyerek, teknik ekipten bilgiler alan Başkan Esat Öztürk, mahallede başlatılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Başkan Öztürk,  Yahyalı’daki insanların duasını almak istediklerini, amaçlarının hizmetler yaparak Yahyalı’yı modern, yaşanabilir bir ilçe yapmak istediklerini söyledi. Başkan Öztürk konuşmasına söyle devam etti. “ Yahyalı’mızda biliyorsunuz 41 tane mahalle var. 41tane mahallemizden 29 tanesi yeni bağlanan mahallelerimiz.   Bizim tarlada izi olmayanın, gelmeye izi olmaz derler. Kocahacılı’ da bizim hakikaten önemli hizmetimiz oldu.  17 aydan beri belediye başkanı olarak görev yapıyorum.  Hamd olsun yüz akıyla gelebileceğim bir yer burası.  Daha önce burada çevre düzenlemesi, köy konağı olarak kullandığımız yerin tadilatını yapmıştık. Bugünde bu yol ile Develi bağlantı yolumuz 500 metre daha kısalmış olacak. Burası insanlarımızın yaya olarak kullanmış olduğu bir yoldu ama araçların da rahatlıkla geçebileceği bir yol olması lazımdı. Belediye olarak şimdi bunu yapıyoruz. Biz çalışmayı seviyoruz doğrusu.  Yeni belediye başkanı olarak biraz fedakârlık yaparak 8-5 çalışırsanız belediyecilik olmaz.  Ben ekibime de teşekkür ediyorum.  Gece gündüz demeden onlar da çalışıyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar.  Mevcut iş makinalarımızla ancak yetişebiliyoruz. İnsanlarımız hiç sabırsızlanmasınlar.  Biz hizmet etmeyi zaten seviyoruz,  gece gündüz demeden insanlarımızın duasını almaya talibiz. Bugün Kocahacılı’ mıza yaptığımız hizmeti yerinde görerek inceleme fırsatımız olmuş oldu. Kocahacılı’ mıza hayırlı olsun muhtarım. İnşaallah Allah kazasız belasız güzel günlerde kullansınlar. Rabbim bize güzel hizmetler yapmayı lütfetsin.” dedi. Yahyalı Belediyesi’nin iş makinalarının boş durmadığını ve sürekli olarak çalıştığını belirten Başkan Öztürk, gerekli gördükleri zaman iş makinası desteği aldıkları söyledi. Başkan Öztürk “ Biz biliyorsunuz maden işletmelerinin olduğu, madenci iş adamlarımızın olduğu bir ilçedeyiz.  Diğer ilçelere göre çok daha avantajlı durumdayız. Sağ olsun iş adamlarımızda hiçbir zaman gerek kamyonlarını gerekse iş makinalarını eksik etmiyorlar. Karla mücadele de olsun gerekse sıkıştığımız yerlerde ”bizim iş makinalarımız belediyenin diyorlar.”  bu güzelliği başka bir ilçede bulmak mümkün değil.  Ben Yahyalı daki iş adamlarımızla da gurur duyuyorum.  Gerçekten onlar hayırsever insanlar, bize yardımcı oluyorlar.  İnşaallah filomuzu gün geçtikçe tazeliyoruz, yeniliyoruz ve yetişemediğimiz yerlerde iş adamlarımızdan destekte alıyoruz.  Çok katkıları var şüphesiz. Bu ilçeyi hep beraber kalkındıracağız.  Güzel bir ilçe olmak için elimizden geleni ekibimizle beraber yapmayı sürdürüyoruz. İnşallah Allah bize güzel günler göstersin. “ diye konuştu. Kocahacılı Mahalle Muhtarı Zeki Yılmaz’da Yahyalı Belediyesi’nin 17-18 aydır gerçekten çok güzel çalışma yaptığını ifade ederek şunları söyledi. “Köyümüzdeki eski ören dediğimiz evleri çoğunu kaldırıldı. Köyümüzde bir bataklık vardı orayı düzenledi, kokudan kurtardı. Köyümüze su gelmiyordu, suyumuzu çok çalışmayla getirdi. Ara yollarımız kullanılmaz haldeydi onları açtı. Bu yol Yahyalı’ya veya Develi’ye gitmek isteyen yaşlı, arabası olmayan kimselerin genellikle yaya olarak gittikleri bir yoldu. Karda kışta, yağmurlu zamanda gidemiyorlardı. Sağ olsun başkanımızda bu yolu açarak 1200 metre yolu 500 metreye düşürdü.” diye konuştu.