KİRAZLI KAVŞAĞI DÜZENLENİYOR

25 Kasım 2015 - 479 kez okundu.
Derebağ Şelalesini turizm cazibe merkezi haline getirmek isteyen Yahyalı Belediyesi, bölgenin giriş kapısı sayılan Kirazlı Kavşağı yeniden düzenlenmeye başladı. Kirazlı Kavşağındaki yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kendi başkanlık döneminde Yahyalı’daki doğa harikalarını turizme kazandırmak istediklerini belirtti. Başkan Esat Öztürk  “Göreve başlayalı 20 ay gibi bir zaman oldu. Doğrusu bir kavşaklara kafayı taktık. Yerköy, Mustafabeyli, Yerköy ve Çat Kavşağımızdan sonra şimdide Derebağ Şelalemize giriş kapısı olarak gördüğümüz Kirazlı Kavşağımızda çalışmaya başladık. Karayollarımızla görüşerek buradaki kavşağımızı genişleterek, düzenliyoruz. Yeni düzenleme ile burası çok amaçlı bir kavşak olacak. Burada birinci güzelliğimiz olarak kavşağımızı düzenleyeceğiz. Araçlarımız burada beklemeden seyirlerine devam edecekler. İkinci güzelliğimiz Derebağ Şelalemize kadar gidecek olan bisiklet yolumuzun başlangıç noktası burası olacak. Burada bisikletlerimiz olacak. Bisiklet sporu yapmak isteyen vatandaşlarımız buradan bisikletlerine binerek Derebağ Şelalemize gidebilecekler. Üçüncü bir güzellik olarak ta burada yerel ürünlerin satılacağı dükkânlar kurulacak. Biliyorsunuz kirazıyla elmasıyla ünlü bir ilçeyiz. Burada mevsimine göre kiraz, çilek, elma, armut gibi ürünlerimiz satılacak. Ayrıca kef, sütyüzü,  bal gibi ürünlerimizi de burada hem tanıtılacak hem de satılacak. Son bir güzellikte olarak özellikle yürüyüş yapan bayanlarımıza, hemen sol tarafımızda bulunan Koca Çay kenarına yürüyüş yolu yapacağız. Buranın hemen 1 km ilerisinde Yüksekokulumuz yapılıyor. Ve buraya yeni terminalimizde yapılınca bölge çok canlanacak. Çalışmalarımızın bitmesiyle ilçemize yakışır bir kavşak olacak, şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi. Yahyalı’nın önceden çıkışı olmayan ilçe olarak adlandırıldığını belirten Başkan Öztürk, yapımına devam edilen Kayseri-Adana Yolu’nun faaliyete geçmesiyle bu söylemin ortadan kalkacağını ifade ederek Adana yolu hakkında değerlendirmeler yaptı. Başkan Öztürk “ Adana yolunun Karayolları 6. Bölge sınırları içinde yer alan bölümü tamamlandı. Mansurlu ve Kozan yolunda bir sıkıntı var. Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanımız Adanalı bir hanımefendi oldu. Kendisine hayırlı olsun diliyorum. İnşallah Kayseri ve Adana dayanışması gösterilerek, bir güzelliğe imza atılarak bu yolumuz en kısa sürede açılır.” dedi. Başkan Esat Öztürk, yeni kurulan 64. Hükümetinde ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, yeni dönemde çok daha güzel işler yapılacağına inandığını söyledi. Ekonomi Bakanı olarak kabineye giren Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ı da tebrik etti.