KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ YAHYALI’YI ZİYARET ETTİ

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 2019 yılında açılacak olan Yahyalı Meslek Yüksekokulu binasında incelemelerde bulundu. Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, ilk olarak Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e iadeyi ziyarette bulunarak ardından Yahyalı Meslek Yüksekokul binasında incelemelerde bulundu. KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, “Yerel yönetim olarak bu ilçeye yapmış olduğunuz katkılar, Meslek Yüksek Okulu ile ilgili çalışmalarınız, gayretiniz ortadadır. Bizde sizin bu gayretinizi; ülkemiz, Kayserimiz ve Yahyalı’mız açısından iyi bir şekilde sonuçlandırabilmek için Yahyalı Meslek Yüksek Okulu’nun hızlıca, bölge ile entegre olacak bölümleri açmak istiyoruz. Açılacak bölümler arasında meyve- sebzecilik, tarıma yönelik, hayvancılığa yönelik, madencilik ile ilgili programları Kayseri Üniversitesi yönetimi olarak istişare ediyoruz. Bu kapsamda sizler elinizi taşın altına koymuşsunuz. Bu fiziksel mekânları hazırlamışsınız. Özellikle buradaki hayırseverleri harekete geçirerek bu imkânları sağlamışsınız. Hayırseverlerimiz sayesinde yapılan okulumuz artık milli servetimizdir. Milli servetimizin en uygun şekilde kullanılması için Kayseri Üniversitesi Rektörlüğü olarak en etkin ve verimli şekilde üzerimize düşeni yapacağız. Bu hizmet için başkanımıza ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çiçeği burnunda Kayseri Üniversitemizin rektörünü, ilçemiz Yahyalı’da görmekten dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. İlçemize hem iadeyi ziyaret hem de açılacak Meslek Yüksek Okulumuzu yerinde incelemek için zahmet edip geldikleri için rektörümüze teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse okulumuzla ilgili biz inşaat bölünü tamamladık. Gerek sosyal donatılarla gerekse eğitim vereceğimiz binamızla hizmete hazır beklemekteyiz. Üniversitemizin, en kısa zamanda çevre düzenlemesini yaptıktan sonra inşallah 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılında sizlerin de uygun gördüğü bölümler ile başlamak istiyoruz.” İfadelerini kullandı. Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner’in de eşlik ettiği bina inşaatı gezisinde, “Öncelikle Kayseri Üniversitesi rektörümüze ilçemize bulunduğu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu okulumuz en kısa zamanda güzel bölümler ile açılmış olur. Biz, en güzel şekilde okulumuzu hizmete sunmuş olacağız. Üniversitemizin yapımında emeği geçen hayırseverlerimize, belediye başkanımıza ve sizlere çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.