KARDEŞLİK SOFRASINI ÇİĞİLLİ MAHALLESİNDE KURDU

29 Haziran 2016 - 653 kez okundu.
Yahyalı Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinliklerinden olan ‘Kardeşlik Sofrası’ iftar programının son durağı Çiğilli Mahallesi oldu. Ramazan ayı boyunca Ramazan-ı Şerifin sevincini Yahyalı halkıyla paylaşmaya gayret gösteren Yahyalı Belediyesi son olarak 350 kişilik iftar sofrasında Çiğilli Mahallesi sakinleriyle buluştu. Programa katılan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk iftar öncesi masaları dolaşarak iftara katılan vatandaşlara hoş geldiniz diyerek, onlarla sohbet etti. İftar yapıldıktan sonra mahalle sakinlerine konuşan Başkan Öztürk; ‘’ Bizleri bir iftar sofrasında daha bir araya getiren Allah hamd ediyoruz. Rabbim tutmuş olduğumuz oruçlarımızı kabul eylesin. Belediye Başkanı olarak sevincim, sizlerden çok daha fazla. Biliyorsunuz ki Peygamber Efendimiz(s.a.v) ‘Oruçlunun iki sevinci vardır; birincisi iftar vaktine kadar sabredip orucunu açtığı an, ikincisi de Allah’a kavuştuğu andır’ buyuruyor. Benim sevincim sanırım bundan beş kat daha fazla. Kardeşlerimle bir araya gelmek, benim için çok önemli. Yol yapmaktan, kaldırım yapmaktan çok, böyle bir kardeşlik sofrasında bir araya gelmenin Cenab-ı Allah’ın hoşnutluğunu kazanmada daha önemli olduğunu düşünüyorum. Rabbimiz birlikte, vahdette Rahmet vardır buyuruyor. Yol yapmak, kaldırım yapmak gibi işleri her belediye başkanı yapabilir. Önemli olan gönüllere yol yapabilmek, insanları mutlu edip hayatlarını kolaylaştırabilmek. Rabbim, bizlere iyi işler yaptırsın.’’ ifadelerini kullandı. Başkan Öztürk, vatandaşlara ilçede yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler vererek ‘’ Sizlere en büyük müjdemiz, DSİ’den almış olduğumuz araziye yapılacak olan yeni Devlet Hastanemiz. Devlet Hastanesi ilçemize yakışacak inşallah, hayırlı olsun diyorum şimdiden. İkinci müjdemiz ise Yahyalı-Develi kara yolu genişletilecek olmasıdır. İnşallah bundan sonra daha modern daha geniş ve daha emniyetli bir yolda seyahat etmiş olacağız. Üçüncü müjdemiz ise 2017 yılında doğalgaza kavuşacak olmasıdır. İlçemizdeki asfaltımız, kaldırımlarımız bozulacak ama bunlar doğalgazın konforuna değer. Doğalgazın konforunu yaşayanlar çok iyi bilir. İnşallah ilçemizde doğalgazın konforuna kavuşacak. ‘’ dedi. İlçede tamamlanmış olan projelere de değinen Başkan Öztürk; ‘’Kadın ve Gençlik Merkezimizi açtık. Spor okulları açtık. Yavrularımız duysun sözlerimi ve Gençlik Merkezimize, Spor Okullarımıza mutlaka dahil olsunlar. Anneler babalar da bu konu da yavrularımızı kötü alışkanlıklardan korumak adına duyarlı olsunlar. Gözbaşı Sosyal Tesislerimizi açmış olduk. Bizim, sizlere hizmet etmekten başka bir gayemiz olamaz.’’ şeklinde konuştu. Başkan Öztürk vatandaşların; Başı Rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının son on günü içerisinde bulunan Kadir Gecesini tebrik ederek, iftar programına katıldıkları için vatandaşlara teşekkür etti.