İLÇEMİZDE TIR VE KAMYONLARIN PARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

24 Temmuz 2015 - 323 kez okundu.
Belediyemiz, Tır ve Kamyon Garajının faaliyete geçmesi ile birlikte ilçe yapılacak düzenlemeleri nakliyeci esnafına anlatmak amacıyla bir toplantı düzenledi. Yahyalı Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanımız Esat Öztürk,  Yahyalı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Bilgin ve ilçede nakliye sektöründe çalışan esnaflar katıldı. Toplantıda yeni yapılan düzenlemeleri anlatan Başkan Öztürk, bundan böyle ilçe merkezindeki belirli cadde ve sokaklara tır ve kamyonların park edemeyeceğini, çalışmayan araçların ise tır ve kamyon garajına park edeceklerini ifade etti. Amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu belirten Başkan Öztürk,  ilçede yaşayan halkla el ele vererek yaşanabilir ilçe oluşturmak istediklerini söyledi. Tır ve Kamyon Garajının yapımında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Kooperatif Başkanı Mehmet Bilgin’e teşekkür eden Başkan Esat Öztürk konuşmasına şöyle devam etti. “ Ben insanlarıyla, esnafıyla el ele vermiş bir belediyeyi ve belediye başkanını önemserim. Bizim bağcıyı dövmek gibi bir niyetimiz yok. Beraber üzüm yemek istiyoruz. Daha önce tır ve kamyonlar ilçedeki sokak ve caddelere park ediyorlardı ama halk bundan şikâyetçiydi. Belki komşunuz rahatsız, ama Allah korkusundan ama kul korkusundan, belki de işine mani olmamak adına ses çıkarmıyordu. Biz Yahyalı Belediyesi olarak Tır ve Kamyon Garajının projesine başlattık ama sizlerin de desteği ile tamamladık.  Tır ve Kamyon Garajımızın istinat duvarı,  ışıklandırması, güvenlik sistemi tamamladı. Buraya gelmeden öncede vatandaşla bir araya geldim, nabız yokladım. Hepsi de tır ve kamyon garajının açılmasından, tır ve kamyonların sokaklar yerine oraya park edecek olmasından çok mutlular. “Size dua ediyoruz” diyorlar.” dedi. Başkan Öztürk, bu zamana kadar başkanlık için aday olanların ve seçilen belediye başkanlarının Tır ve Kamyon Garajı yapma hayallerinin olduğunu, bunu kendi dönemlerinde hayata geçirdikleri geçirdikleri için Allah’a Şükür ettiğini söyledi. Başkan Öztük ; “ Allah ömür versin hepimize. Günümüz dolduğu zaman çeker gideriz. Ama orası hepimizin. Mahkeme kadıya mülk değil derler. Belediye bana mülk değil. İnşallah Tır ve Kamyon Garajımız bir eser olarak kalır. Sizin derdiniz benim derdim. Sizin üzüntünüzde benim üzüntüm. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz.” diye konuştu. Yahyalı Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mehmet Bilgin de konuşmasında Tır ve Kamyon Garajı içerisinde sosyal tesislerinde olacağı belirterek, gelecekte kendilerinin çok rahat edeceklerini söyledi. Başka Bilgin “Zamanın da insanlar komşusundan bile park ederken utanıyordu. Neden utanıyordu, işte geçmiş yıllarda ortaklar birbirinin önüne arabalar çekti diye ortaklıklar bozuldu. Benim evin önünde yatacak senin evin önünde yatacak diye ortaklıklar bozuldu, bunlara hep şahit olduk. Ama bu gün hepimizin bu araçlar başına bela oldu. Ne kadar uzağa ne kadar gözümüzün görmediği yerde olursa öyle rahat ediyorsun. Bizim arzu ettiğimiz işte burada yol üzerine park edilmiş,  o park eden araçların arasından bir çocuk çıkar bir kazaya sebebiyet verir veya park edilmiş aracımızdan iki tanesi birbirine çarpar, bunlara vesile olmayalım diye ön bir hazırlık.  Tabi ki bu garaj cidden insanların hayalinde olan, bizimde yıllardır hayalimiz olan hep lafı etmeden geçemediğimiz biz projemizdi.” Diye konuştu. Yahyalı’da 650’ ye yakın tır ve kamyon bulunmakta, bu araçların ilçe merkezindeki cadde ve sokaklara park etmesi ciddi sıkıntılara neden oluyordu. Toplantı sonucunda belirlenen cadde ve sokaklara bundan sonra tır ve kamyon parkı yapılaması kararlaştırıldı.