İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI TOPLANTISI YAHYALI’DA YAPILDI

26 Ekim 2016 - 619 kez okundu.
Kayseri’de ilçe Belediye Başkanları tarafından yapılan istişare toplantılarının dördüncüsü Yahyalı İlçesinde yapıldı. Yahyalı Belediyesi’nin ev sahipliğinde Derebağ Şelalesi’nde yapılan toplantıya Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz, Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül ve Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık katıldı. Gündemdeki önemli konuların ele alındığı, fikir alışverişinin yapıldığı İlçe Başkanları Toplantısında Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, kendi görev döneminde yapılan belediye hizmetlerini slaytlar eşliğinde anlattı. Toplantı bitiminde İlçe Belediye Başkanları her ay yapılan istişare toplantıları ile alakalı açıklamalarda bulundular. Toplantının ev sahipliğini yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “ İlçe Belediye Başkanlarımızı Yahyalı’da görmekten dolayı çok mutluyuz. İlçe Belediye Başkanları istişare toplantımızın dördüncüsü Yahyalı’da gerçekleştirmiş olduk. Ben teşriflerizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kayseri’deki ilçelerimizde hemşehrilerimize gece – gündüz demeden yirmi dört saat hizmet veriyoruz. Biz burada tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Diğer ilçelerde gördüğümüz güzellikleri ilçemize, ilçemizde görülen güzelliklerinde kendi ilçelerine taşımak adına bu toplantıların bereketli olacağına inanıyorum. Burada belediye başkanlarımızla güzel hizmeti nasıl yaparız onun istişaresini yapıyoruz. İlçelerimize hizmeti en verimli şekilde nasıl yaparız, az maliyet çok faaliyetle insanlara nasıl hizmet ederiz onun için buradayız. “ diye konuştu. İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol’ da belediye başkanlarını toplayarak ilçede misafir eden Başkan Esat Öztürk’e teşekkürlerini sunarak “Belediye Başkanı arkadaşlarımızla ilçelerimizde yaptığımız işler konusunda karşılık fikir alışverişi içinde bulmamız nedeniyle cidden faydalı bir toplantı. İstişare ediniz buyruluyor. Bizde burada Belediye Başkanı arkadaşlarımızla istişare ediyoruz, tartışıyoruz, birbirimize yardımcı oluyoruz. Amacımız, bizlere güvenen, görevi bizlere emanet eden değerli vatandaşlarımıza hizmetin en güzelini verip, Allah’ın rızası kazanabilmek için istişareler yapıyoruz. Ben gecesini gündüzüne katarak çalışmalar yapan tüm Belediye Başkanı arkadaşlarımız tebrik ederim” şeklinde konuştu. Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici’ de yaptığı açıklamada“ Bu toplantıları ayda bir yapmak istiyorduk. Ama elde olmayan nedenlerden dolayı bazen bu süre iki aya, üç aya sarkabiliyor. Bu toplantılar verimli oluyor, başarılı oluyor. Birbirilerimizin eksiklerini gideriyoruz. İnşallah bu şekilde devam eder.” İfadelerini kullandı. İlçe belediye Başkanları Toplantısı hakkındaki düşüncelerini söyleyen Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu Başkan Esat Öztürk’e toplantı ve misafirperverliğine teşekkür ederek “ Esat Başkan Benim sıklıkla başvuru kaynağı diyebileceğim bir ağabeyimdir. Allah Razı olsun. Zaman zaman diğer başkanlarımla da görüşerek bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Ayda bir bu toplantılarla hem bir ayı değerlendirmek, hem de yapılan işlerle ile alakalı hukuki ve bürokratik işlemleri değerlendirme fırsatı buluyoruz. Bu çerçevede yapılan bu toplantılar çok faydalı oluyor. Çok öğrenme fırsatı buldum ve halende öğreniyorum.” İfadelerini kullandı. Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun ‘da tecrübeli belediye başkanlarımızın tecrübelerinden faydalandıklarını, ilçelerde gördükleri güzellikleri ilçelerine yansıtmak adına toplantıların verimli geçtiğini belirterek, toplantıların devam etmesini temenni etti. Toplantıların önemine vurgu yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’da “ Toplantılar bizim için verimli geçiyor. Çünkü Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Belediye Başkanlarımız kendi başarı sırlarını bizlerle paylaştığı zaman veya bizdekileri kendileri gördüğü zaman başarıya daha güzel ulaşabiliyoruz. İnşallah Rabbim burada bulunan başkanlarımıza ve şahsıma dua alacağımız hizmetler yapmayı nasip eder.” İfadelerini kullandı. Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz ‘de toplantılarda meselelerin tartışılıp konuşulmasının güzel olduğunu, buna ihtiyaç olduğunu belirterek “ Farklı bir pencere açarak çalışmalarımızı konuşacağız. Bu yaz, hepimizin açısından sıkıntılı geçti. Özellikle Ramazan Ayı’ndan sonra ilçede sel felaketi yaşadık. Bu süreçte bize destek olan komşu belediyelerimize ve diğer belediyelerimize teşekkür ederim. İlçe olarak gururlu ve duygulu günler yaşadık. Ardından ülkemiz ciddi bir felaket yaşadı. 15 Temmuz hepimize farklı bir şeyler gösterdi. Ülkedeki mücadelenin ne anlama geldiğini, nasıl bir duruş olması gerektiğini gösterdi. Paylaşmak, kaynaşmak, meseleleri birbirimize aktarmak güzel şey. Biz bir araya gelerek, güzel şeyler yaptığımızı ve yapacağımızı biliyoruz. Vatandaşlarımızın hayatı kolaylaştırmak yolunda iyi şeyler yaptığımız kanaatindeyiz.” dedi. Tomarza Belediye Başkanı Fahrettin Işık’ ta yaptığı değerlendirme de bu tür toplantıların, istişare yaparak, birbirlerine destek vererek hizmet etmenin çok daha güzel olacağını söyledi. Akkışla Belediye Başkanı Ali Ergül’ de toplantıyı düzenleyen Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür ederek toplantıların devam etmesinin temennisinde bulundu. Toplantıya katılan Ak Parti Yahyalı İlçe Başkanı Ahmet Büber’ de Belediye Başkanı olmanın zor bir görev olduğunu, bilginin paylaştıkça arttığını belirterek, belediye başkanlarında çalışmalarında başarılar diledi.