Anasayfa HABERLER HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YAHYALI’DA BAŞLADI
HALK OYUNLARI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI YAHYALI’DA BAŞLADI

İlçemizde Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Yahyalı Kaymakamlığı ve Yahyalı Belediyesi iş birliği ile düzenlenen “Halkoyunları 2017 Yılı Grup Yarışmaları 2.Hafta Programı” düzenlenen törenle başladı.
Törene Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik, protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik, programa ev sahipliği yapan Yahyalı Belediyesi’ne, Yahyalı Kaymakamlığı’ na ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teşekkür etti. Kültürümüzün en önemli öğelerinden olan halk oyunlarının yaşaması ve yaşatılmasına katkıda bulunan kulüp başkan ve idarecilerine, antrenörlere, sporculara destek veren velilerine teşekkür eden Özçelik, federasyon çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Programa ev sahipliği yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ te konuşmasında ilçenin önemli özelliklerinde ve güzelliklerinden bahsederek; “Saklı Cennet Yahyalı’ ya hoş geldiniz.” dedi. Halk oyunlarını sevgi, kardeşlik ve barışın mayası olarak gördüğünü ifade eden Başkan Öztürk ” Eğer insanlara değerlerini öğretebiliyorsanız, o insanlardan kötülük, kötü alışkanlık beklenmez. Bizi biz yapan en önemli değerlerimiz inançlarımızdır. Milli ve manevi değerlerimiz, kültürümüzdür. ” dedi. Halk oyunlarındaki ahengi gördükçe diri olmayı, iri olmayı ve hep birlikte Türkiye olmayı anladıklarını belirten Öztürk, “Türkiye’nin ve Anadolu’nun tüm kültürünü, motiflerini ve havasını ilçemizde yaşatacak olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan tüm ekiplerimiz bizim gönlümüzde birincidir.” diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ’da konuşmasında ” Bugün sizleri burada ağırlamaktan dolayı şeref ve onur duymaktayız. Turizm merkezi güzel Yahyalı’ mıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. ” dedi. İlçenin çeşitli güzelliklerini sayarak Yahyalı’ nın bir turizm beldesi olduğunu ifade eden Kaymakam Çığ ” İnşaallah sizler de gittiğiniz yerlerde ilçemizin tanıtımını yaparsınız. Aileleriniz ile beraber sizleri tekrar buraya bekliyoruz. ” dedi. Halk oyunları diğer yarışmalara göre her zaman farklı bir yere sahip olduğunu söyleyen Çığ ” Türkiye’nin değişik yörelerinden, oranın yaşam tarzlarına özgü, nesilden nesile aktarıla gelmiş olan halk oyunlarımız, burada bir yarışma vesilesi ile nesilden nesile aktarılıyor. Bu anlamda daha bir farklı izleyeceğiz. ” şeklinde konuştu. Kaymakam Çığ ayrıca, yarışmaların ilçede yapılması kararını veren Halk Oyunları Federasyonuna ve organizasyona öncülük eden Yahyalı Belediyesi’ne teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Minikler Düzenlemesiz ve Düzenlemeli Dal Yarışmaları yapıldı.
Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dal Yarışmasında Samsun Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü 87 puanla birinci, Altınadımlar Gençlik Spor Kulübü 86,20 puanla ikinci, Kazım Karabekir Paşa Gençlik Spor Kulübü ise 85,60 puanla üçüncü oldu.
Minikler Geleneksel Düzenlemeli Dal Yarışmasında Amasya Gençlik Merkezi Spor Kulübü 87,20 puanla birinci, Atakum Belediye Spor Kulübü 86,20 puanla ikinci, Hayriye Dabanoğlu Gençlik Spor Kulübü ise 84,60 puanla üçüncü oldu.
Minikler Yarışmalarının ardından Yıldızlar Düzenlemesiz ve Düzenlemeli Dal Yarışmaları yapıldı.
Yıldızlar Düzenlemesiz Dal Yarışmasında birinciliği 85,80 puanla Turhal Yeni Belediye Spor Kulübü, ikinciliği 85,20 puanla Kazım Karabekir Paşa Gençlik Spor Kulübü, üçüncülüğü ise 84,80 puanla Hattuşaş Halk Oyunları Spor Kulübü kazandı.
Yıldızlar Düzenlemeli Dal Yarışmasında ise birinciliği 86 puanla Amasya Gençlik Merkezi Spor Kulübü, ikinciliği 85,60 puanla İlkadım Gençlik Spor Kulübü, , üçüncülüğü ise 80,60 puanla Zile Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu Spor Kulübü kazandı.
Halkoyunları 2017 Yılı Grup Yarışmaları 2.Hafta Programı yarın Gençler ve Büyükler yarışmaları ile devam edecek.

/>