DEREBAĞ ŞELALESİ’NE ZİYARETÇİ AKINI

23 Mayıs 2016 - 1655 kez okundu.
Kayseri’nin önemli turizm değerlerinden olan, bol oksijenli havası, buz gibi suyu, yemyeşil doğası ve eşsiz bir şelale manzarası sunan Yahyalı Derebağ Şelalesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Yahyalı Belediyesi tarafından çalışmalarla çevre düzenlemesi yapılan, Restaurant, Kır Kahvesi, Mescit gibi tesislerin hizmete açıldığı Derebağ Şelalesi’nde Kamelya ve Seyir Terasının da yenilenmesi ile çehresi tamamen değiştirildi. Özellikle şehir hayatının gürültüsünden ve stresinden uzaklaşarak doğa ile baş başa kalmak isteyen insanların yeni gözdesi olan Derebağ Şelalesi, çevre il ve ilçelerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce insan bölgeyi ziyaret ediyor. Karların erimesi ile debisi yükselen, tüm haşmeti ile 30 m. yükseklikten dökülen Derebağ Şelalesi, insanlar için güzel bir fotoğraf manzarası sunuyor. Ziyaretçilerin bol bol fotoğrafladığı şelalede, suların çaldığı eşsiz senfoni de insanların ruhunu okşuyor. Bölgeye gelen ziyaretçilerin övgü ile bahsettiği Derebağ Şelalesi’ne son yıllarda yapılan düzenleme ve yenileme çalışmaları ile yapılan tesislerden insanlar oldukça memnun. Bölgenin adeta Cennetten Bir Köşe olduğunu, şelaleyi mutlaka herkesin görmesi gerektiğini belirten ziyaretçiler, fırsat buldukça şelaleye tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler. Piknikçiler için özel kamelyaların bulunduğu şelalede, aynı zamanda Yahyalı Belediyesi’nin geçen yıl işletmeye başladığı Şelale Restaurant, bölgeyi gezen insanlara şelale manzarasında güzel bir yemek yeme imkânı sağlıyor. Ayrıca bu yıl açılan Osman Evi’ de sunduğu Osmanlı’ya has kahve ve içecek çeşitleri ile ziyaretçilerine eşsiz bir damak zevki sunuyor. Yahyalı ilçe merkezine 5 dk. Kayseri’ye ise sadece 1 saatlik mesafede bulunan Derebağ Şelalesi, hafta sonlarını iyi değerlendirmek, şehrin yorucu hayatından uzaklaşarak doğa ile baş başa kalmak isteyen insanlar için, güzel alternatif sunuyor.