DEREBAĞ ŞELALESİ YOLU GENİŞLETİLİYOR

27 Ocak 2016 - 667 kez okundu.
Belediyemiz, Derebağ Şelalesi yolunda ikinci etap düzenleme çalışmalarına başladı. 2015 yılında Kirazlı Çevre Yolunun açılmasıyla tamamlanan ilk etap çalışmalarının ardından, soğuk ve olumsuz hava şartlarına rağmen şelale yolunu bahar aylarına hazır hale getirmek isteyen Yahyalı Belediyesi, ikinci etap çalışmalarının startını verdi. Yolda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında açıklamalar yapan Yahyalı Belediye Başkanımız Esat Öztürk, Derebağ Şelalesi’nin ilçe merkezine yakınlığı ile ilçenin gözbebeği olduğunu, şelaleye gelen ziyaretçilerin ulaşımlarını rahat sağlamaları için, yolda genişletme ve düzenleme çalışmaları yaptıklarını söyledi. Derebağ Şelale yolunun, turizm yolu olması için projeleri olduğunu ifade Başkan Öztürk, açıklamasında şunları söyledi. Başkanı Esat Öztürk; “ Burası, ilçe merkezimiz ile Derebağ Şelalesi arasındaki 11 km’lik yolumuz. Bu yolun kalitesini ve konforunu artırmamız lazım. 2015 yılında gelen misafirlerimizden aldığımız tepkilerden anladık ki, bu yolun bahar ve yaz aylarına hazır olması lazım. Malumunuz mevsim kış ve hava soğuk. Ama Yahyalı Belediyesi’nde mevsimin, hava şartlarının bir önemi yok. 365 gün, 7/24 ekibimizle beraber biz sahadayız. Ben ekibime teşekkür ediyorum. Ekiplerimiz, elimizdeki imkânlarla, bütçemizle hiç durmaksızın çalışıyorlar. Ekiplerimizle beraber, ilçemize hizmet etmeyi seviyoruz. Yolumuzda üç tane tehlikeli viraj bulunuyor. Yapılacak çalışmalar ile tehlikeli virajları düzenleyeceğiz. Ayrıca genişletme çalışmamız ile birlikte, insanlarımızın rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilecekleri 10 m ’lik bir yolu hizmete sunacağız. Burası, turizm değerleri açısında çok önemli bir bölge. Burada üç tane önemli turizm değerlerimiz var. Bunlar Derebağ Şelalesi, Dede Parkı ve panoramik manzarası ile insanlara seyir keyfi yaşatan Aslan Kayası. Yolumuzdaki çalışmaların tamamlanmasıyla 2016 yılında bölgeyi ziyaret eden kişi sayısının ikiye katlanacağını düşünüyorum. Özellikle Derebağ Şelalesi’nde belediyemizin çalıştırdığı restoranın açılmasıyla, civar il ve ilçelerden misafirlerimiz şelalemize gelmeye başladı. Bu yol, şu haliyle bizi temsil etmiyordu. İnşallah ekiplerimiz yolumuzu bahar aylarına kadar hazır hale getirecekler.” dedi. Bölgeye yapılan yatırımlar hakkında da bilgiler veren Başkan Öztürk “ Biz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na 1 milyon liralık bir proje sunduk. Daha önce Oran Kalkınma Ajansı tarafından destek verilen projemiz ile bölgeye 35 adet kamelya ve yerel ürünlerin satışının yapılacağı 9 adet büfe yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da alacağımız hibe ile birlikte burası, daha da canlanacak. Derebağ Şelalesi ilçemizin gözbebeği diye baktığımız, ilçe merkezine en yakın şelalemiz, en yakın değerimiz. Allah izin verirse burada insanlarımızı en güzel şekilde ağırlamayı ve uğurlamayı istiyoruz.” ifadelerini kullandı.